Olanda suspendă vaccinarea cu AstraZeneca, după ce 11 țări au luat deja această decizie. Nu și România

Olanda a suspendat utilizarea vaccinului produs de AstraZeneca din cauza preocupărilor cu privire la posibilele sale efecte secundare, anunță BBC, citat de Digi24.

Astfel, guvernul olandez a anunațat că acționează din precauție în urma rapoartelor din Danemarca și Norvegia cu privire la posibile efecte secundare grave.

„Pe baza noilor informaţii, Autoritatea olandeză pentru medicamente a recomandat, ca măsură de precauţie şi în aşteptarea unei anchete mai aprofundate, să suspende administrarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19″, a informat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, potrivit sursei citate.

O măsură similară a fost anunțată, duminică, de Irlanda, și vineri de Bulgaria.

Încă de săptămâna trecută, , nouă țări au suspendat administrarea vaccinului produs de AstraZeneca: Danemarca, Italia, Norvegia, Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania, Letonia și Islanda.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Olanda suspendă vaccinarea cu AstraZeneca, după ce 11 țări au luat deja această decizie. Nu și România”

Comentariile sunt închise.