Olanda suspendă vaccinarea cu AstraZeneca, după ce 11 țări au luat deja această decizie. Nu și România

Olanda a suspendat utilizarea vaccinului produs de AstraZeneca din cauza preocupărilor cu privire la posibilele sale efecte secundare, anunță BBC, citat de Digi24.

Astfel, guvernul olandez a anunațat că acționează din precauție în urma rapoartelor din Danemarca și Norvegia cu privire la posibile efecte secundare grave.

„Pe baza noilor informaţii, Autoritatea olandeză pentru medicamente a recomandat, ca măsură de precauţie şi în aşteptarea unei anchete mai aprofundate, să suspende administrarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19″, a informat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, potrivit sursei citate.

O măsură similară a fost anunțată, duminică, de Irlanda, și vineri de Bulgaria.

Încă de săptămâna trecută, , nouă țări au suspendat administrarea vaccinului produs de AstraZeneca: Danemarca, Italia, Norvegia, Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania, Letonia și Islanda.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Un comentariu la „Olanda suspendă vaccinarea cu AstraZeneca, după ce 11 țări au luat deja această decizie. Nu și România”

Comentariile sunt închise.