UPDATE. Capitala a intrat în scenariul roșu. CNSU: Elevii din ani terminali pot merge fizic la școală în zonele roșii

ACTUALIZARE ora 21:00

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis, vineri seară, că este permisă continuarea studiilor cu prezenţă fizică la şcoală pentru elevii din anii terminali, chiar şi în localităţile din scenariul roşu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri, că a solicitat Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să analizeze modificarea scenariilor astfel încât să fie permisă prezenţa fizică la cursuri pentru elevii din clasele terminale, chiar şi în localităţile intrate în scenariul roşu, anunță News.ro.

Știrea inițială:

Municipiul București reintră în scenariul roșu, după ce rata de incidență a depășit 3/ 1000 de locuitori, a informat, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

Ce înseamnă acest lucru.

Potrivit ordinului miniștrilor Educației și Sănătății, scenariul roșu presupune:

  • Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar.
  • Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Totodată, se reînchid restaurantele, teatrele, cinematografele.

Aceste decizii urmează să fie luate și anunțate de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „UPDATE. Capitala a intrat în scenariul roșu. CNSU: Elevii din ani terminali pot merge fizic la școală în zonele roșii”

  1. Repetarea este mama invatarii , era una din doctrinele comuniste din invatamantul scolar si liceal din aceea vreme , acum este doctrina noua , pentru corona virus, anul I ,domini , anul II , domini , anul III , domini , colaboarat cu valul 1, 2,3 4 etc. in fiecare an va incepe ca de obicei in primavara , odata cu reansterea naturii , paradoxal la noi este renasterea ” corona ‘ . in cativa anii sigur ne vom invata sa fim docili si ascultatori ca la scoala pe vremea comunista. Paradoxal este sigur faptul ca tehnica veche de indoctrinare si ascultare a luat forme noi de manipulare mondiala , odata cu evolutia sociala si informationala. Nimic nu este nou sub ” soare ‘ .tot inainte dragi tovarasi .

Comentariile sunt închise.