Accesul românilor în biserici, interzis în noaptea de Înviere?

Pentru al doilea an consecutiv, accesul românilor în biserici în noaptea de Înviere s-ar putea să fie interzis, în contextul în care circulația pe timpul nopții nu este permisă.

Încă din toamna anului trecut, circulația pe timpul nopții este interzisă în România în intervalul 23:00- 05:00, ca măsură impusă de autorități în contextul pandemiei.

În anumite condiții se poate circula noaptea, pe bază de declarație pe propria răspundere, însă mersul la biserică nu se regăsește printre excepțiile acceptate de autorități, după cum a semnalat Știripesurse.

Reamintim că în 2020, bisericile au fost închise pentru credincioși în noapte de Înviere, singura posibilitate de a lua Lumină fiind prin intermediul voluntarilor implicați în acest demers.

La momentul respectiv, președintele României, Klaus Iohannis, cerea românilor să stea acasă.

„Stați acasă, altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!”, anunța, în 15 aprilie 2020, Klaus Iohannis.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Accesul românilor în biserici, interzis în noaptea de Înviere?”

  1. ȘI pentru că ”ați stat acasă și la Referndumul pentru Familie”, acum aveți un președinte Trădător, pe care l-ați reales… ”Stați acasă”, că Partidul are grijă de voi și FNI veghează pentru voi…

Comentariile sunt închise.