Cenzură comunistă în SUA? Şase cărţi ilustrate pentru copii ale celebrului scriitor american Dr. Seuss, interzise la publicare

Şase cărţi ilustrate pentru copii ale celebrului scriitor american Dr. Seuss nu vor mai fi publicate, au anunțat, marți, agențiile de presă internaționale.

Anunțul a fost făcut de Dr. Seuss Enterprises, asociaţia care administrează moştenirea scriitorului.

Astfel, asociaţia nu va mai publica şi nu va mai acorda licenţe pentru titlutile: „And to Think That I Saw It on Mulberry Street”, „If I Ran the Zoo”, „McElligot’s Pool”, „On Beyond Zebra!”, „Scrambled Eggs Super!” şi „The Cat’s Quizzer”, a informat dpa, citată de Agerpres.

„Aceste cărţi prezintă oamenii în maniere deranjante şi greşite”, a precizat asociaţia într-un comunicat, potrivit sursei citate adăugând că decizia a fost luată anul trecut, alături de un panel de experţi, care a inclus şi profesori.

Anunţul a fost făcut chiar în ziua care marchează naşterea lui Dr. Seuss, pe numele său real Theodor Seuss Geisel, care a venit pe lume în Springfield, Massachusetts, pe 2 martie, 1904.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Cenzură comunistă în SUA? Şase cărţi ilustrate pentru copii ale celebrului scriitor american Dr. Seuss, interzise la publicare”

Comentariile sunt închise.