Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, reacție la răspunsul dat de Chișinău la interdicția aplicată lui George Simion: Modul în care Maia Sandu încearcă să se spele pe mâni și să arunce problema în justiție este unul laș

Modul în care Maia Sandu încearcă să se spele pe mâni și să arunce problema în justiție este unul laș, a transmis co-președintele AUR, Claudiu Târziu, după ce Preşedinţia Republicii Moldova a anunțat, luni, prin intermediul unui comunicat de presă că nu are atribuții în soluționarea cazului deputatului român George Simion, căruia nu i s-a permis să intre în Republica Moldova.

George Simion este deputat și membru al Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, a subliniat senatorul Claudiu Târziu.

Potrivit acestuia, în virtutea calității sale de demnitar al statului român și a relațiilor speciale dintre cele două state românești, nu este acceptabil ca George Simion să fie tratat astfel.

„Modul în care Maia Sandu încearcă să se spele pe mâni și să arunce problema în justiție este unul laș. Maia Sandu are în subordinea sa Serviciul de Informații și Securitate care a instrumentat interdicția, așa că tot SIS-ul o poate, pe cale administrativă, retrage. Este doar o tragere de timp penibilă care nu mai poate fi acceptată. Interdicția lansată împotriva lui George a fost una esențialmente abuzivă și nesprijinită de niciun temei juridic sau faptic”, a precizat, în comunicatul de presă, senatorul Claudiu Târziu.

Copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, deputatul George Simion, a așteptat timp de 24 de ore, la punctul de trecere a frontierei Albița-Leușeni, pentru a-i fi autorizat accesul pe teritoriul Republicii Moldova.

Deputatului român, care a petrecut noaptea trecută în vama dintre cele două state românești, i s-au alăturat nu mai puțin de 12 parlamentari AUR, care și-au exprimat solidaritatea cu cel căruia i s-a interzis, pentru o perioadă de 5 ani, abuziv și neîntemeiat, intrarea în Republica Moldova.

În pofida apelurilor repetate transmise către Maia Sandu, precum și a discuțiilor purtate la Ministerul Afacerilor Externe din România, pentru a obține cel puțin o derogare temporară de la interdicția impusă la 1 octombrie 2018, atât Chișinăul, cât și Bucureștiul, au preferat să paseze întreaga responsabilitate Biroului Migrație și Azil sau să „promită” că întreprind toate demersurile pentru o soluționare grabnică a situației.

„Precizăm faptul că Biroul Migrație și Azil, subdiviziune a Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, a pus în aplicare interdicția pe care a decis-o Serviciul de Informații și Securitate (SIS), aflat sub coordonarea președintelui țării. În octombrie 2018 – Igor Dodon, iar astăzi – Maia Sandu. Astfel, anularea acestei măsuri restrictive ar putea fi posibilă nu numai prin intermediul instanței de judecată, cât și pe cale administrativă.

În această dimineață, senatori și deputați ai Alianței pentru Unirea Românilor, cărora li s-au alăturat și alți sprijinitori ai cauzei naționale și unioniste, în fața sediului Ministerului Afacerilor Externe și al ambasadei Republicii Moldova în România, o delegație purtând discuții cu reprezentanți ai celor două instituții, pentru o clarificare urgentă a situației lui George Simion”, se precizează în comunicatul transmis de partidul AUR.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost