Reacție de la Chișinău privind oprirea lui George Simion la graniță: Preşedinţia Republicii Moldova nu are atribuţii în soluţionarea acestui caz

Preşedinţia Republicii Moldova a transmis, luni, prin intermediul unui comunicat de presă că nu are atribuții în soluționarea cazului deputatului român George Simion, căruia nu i s-a permis să intre în Republica Moldova.

Din informaţiile prezentate, singura soluţie legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată, se precizează în comunicatul de presă.

„Preşedinţia Republicii Moldova regretă situaţia neplăcută, creată la hotarul moldo-român ca urmare a interdicţiei de intrare în Republica Moldova, impuse în 2018 domnului George-Nicolae Simion, în prezent deputat în Parlamentul României, se arată într-un comunicat al preşedinţiei Republicii Moldova.

Preşedinţia nu are atribuţii în soluţionarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migraţie şi Azil (BMA) pentru a clarifica situaţia.

Din informaţiile prezentate, singura soluţie legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată.

Ultima solicitare cu privire la suspendarea deciziei BMA din 1 octombrie 2018 a fost înaintată de avocatul domnului Simion pe 17 februarie 2021, aceasta fiind respinsă. Următoarea şedinţă este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ”, se menționează în comunicat.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Reacție de la Chișinău privind oprirea lui George Simion la graniță: Preşedinţia Republicii Moldova nu are atribuţii în soluţionarea acestui caz”

  1. Tipic statelor comuniste ….se iau decizii impotriva persoanelor inainte ca un tribunal sa emita o sentinta ..
    Madam Presedinte al Moldovei este o marioneta in mainile cui? Nu permite „tatucul Putin” ?

Comentariile sunt închise.