Autorităţile sanitare norvegiene, îngrijorate de hemoragiile cutanate apărute la tinerii vaccinați cu AstraZeneca. Irlanda se alătură țărilor care au suspendat vaccinarea cu acest ser

Autorităţile sanitare norvegiene şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la cazuri de hemoragii cutanate la persoane tinere cărora li s-a administrat o doză de vaccin AstraZeneca, informează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, Institutul norvegian de Sănătate a recomandat, sâmbătă, persoanelor sub 50 de ani care prezintă simptome la mai mult de trei zile de la vaccinare să meargă la medic.

În plus, tot în Norvegia, trei lucrători din domeniul sănătăţii din Norvegia care au primit recent vaccinul AstraZeneca au fost internați în spital pentru formarea de cheaguri de sânge, au declarat sâmbătă autorităţile sanitare norvegiene. De asemenea, un deces a survenit ca urmare a unei hemoragii cerebrale.

Irlanda a suspendat duminică utilizarea vaccinului AstraZeneca împotriva coronavirusului, ca măsură de precauţie, transmite France Presse, citată de Agerpres.

„Administrarea vaccinului AstraZeneca împotriva covid este amânată temporar începând de azi dimineaţă, duminică 14 martie”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministrului sănătăţii.

Această decizie a venit după recomandarea comisiei responsabile cu programul de vaccinare din Irlanda de a pune în aplicare această măsură, deja în vigoare în mai multe ţări, în numele „principiului precauţiei”, potrivit unei declaraţii a medicului şef Ronan Glynn, scrie sursa citată.

Reamintim că o măsură similară a fost anunțată, vineri, de Bulgaria.

Totodată, nouă țări au suspendat administrarea vaccinului produs de AstraZeneca: Danemarca, Italia, Norvegia, Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania, Letonia și Islanda.

Partidul AUR a cerut, vineri, Guvernului să suspende de urgență administrarea vaccinului AstraZeneca, în contextul în care 9 țări au suspendat administraea acestui vaccine din cauza gravelor efecte secundare.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Autorităţile sanitare norvegiene, îngrijorate de hemoragiile cutanate apărute la tinerii vaccinați cu AstraZeneca. Irlanda se alătură țărilor care au suspendat vaccinarea cu acest ser”

Comentariile sunt închise.