Dr. Flavia Groșan, medicul care spune că a vindecat o mie de pacienți covid după propria schemă de tratament, anchetată de Colegiul Medicilor Bihor. Ea riscă pierderea dreptului de liberă practică

Dr. Flavia Groșan, medicul care a declarat că a vindecat aproape o mie de pacienți covid după propria schemă de tratament și fără o zi de spitalizare, a intrat în vizorul Colegiului Medicilor.

Medicul riscă acum suspendarea sau chiar ridicarea dreptului de liberă practică a profesiei de medic.

Știrea intitulată „Un medic român face minuni. 100% vindecaţi de Covid”, publicată, marți, de publicația Național, nu a rămas fără ecou.

Dr.Flavia Groşan a declarat, pentru publicația mai sus menționată, că a vindecat „aproape o mie de pacienţi Covid în diferite stadii, tratând infecţia cu coronavirusul ca pe o „pneumonie atipică”. Totodată, medicul a avertizeaz că în spitale se fac greșeli uriașe și că protocolul Covid omoară, de fapt, bolnavii.

Dincolo de valul de susținere din partea oamenilor de care se bucură dr. Flavia Groșan, colegii de breaslă nu au întâmpinat la fel de bine declarațiile medicului.

Astfel, la o zi după publicarea articolului, Colegiul Medicilor Bihor, din care face parte dr. Flavia Groşan, s-a autosesizat, astfel că aceasta va fi cercetată de Comisia de Etică, scrie Bihoreanul.

„Doamna doctor a făcut afirmaţii care au adus grave prejudicii corpului medical prin sugestia că medicii specialişti infecţionişti şi ATI ar face rău pacienţilor, dar şi prin faptul că neagă protocoalele de tratament Covid practicate în spitale. Am invitat-o la Comisia de Etică, să îşi justifice afirmaţiile. Am sunat-o azi şi părea chiar bucuroasă”, a declarat pentru Bihoreanul dr. Carmen Pantiş, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor.

Potrivit sursei citate, preşedintele Colegiului Medicilor a precizat că nu dorește să se pronunțe asupra sancţiunilor pe care le riscă dr. Flavia Groşan, însă acestea pot merge până la „suspendarea sau chiar ridicarea dreptului de liberă practică a profesiei de medic”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost