Co-președintele AUR, Claudiu Târziu: Abuzul comis împotriva lui George Simion trebuie să înceteze! Pedeapsa de a fi oprit să intre în statul românesc de dincolo de Prut nu a avut și nu are niciun temei

Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a vorbit, miercuri, de la tribuna Senatului României despre interdicția aplicată deputatului George Simion de a intra în Republica Moldova, făcând apel, încă o dată, către președintele Maia Sandu de a susține abrogarea acestei nedrepte măsuri.

Maia Sandu este cea care poate acționa, pe cale administrative, a subliniat co-președintele AUR, Claudiu Târziu.

Reamintim că Preşedinţia Republicii Moldova a anunțat, luni, prin intermediul unui comunicat de presă că nu are atribuții în soluționarea cazului deputatului român George Simion, căruia nu i s-a permis să intre în Republica Moldova.

Redăm intergral declarația politică susținută, miercuri, de senatorul Claudiu Târziu:

„Colegul și fratele nostru George Simion, deputat în Parlamentul României, și-a petrecut noaptea dintre 14 și 15 martie la Albița-Leușeni, punctul de trecere a nedreptei frontiere dintre România și Republica Moldova. A așteptat aproape 24 de ore pentru a i se permite intrarea pe pământul românesc din care fusese izgonit cu mai bine de doi ani înainte. A așteptat în van. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu s-a lăsat înduplecată nici de insistențele unui cetățean român, deputat, care își exprimase intenția de a participa la funeraliile lui Nicolae Dabija, nici de demersurile din țară ale parlamentarilor Alianței pentru Unirea Românilor. Reacția Chișinăului a fost rece și dezinteresată: președinția nu are atribuții în acest caz, unica autoritate pentru a anula decizia Biroului de Migrație și Azil fiind instanța de judecată.

De la tribuna Senatului reamintesc opiniei publice, din ambele state românești, că expulzarea și interdicția de a păși dincolo de Prut pentru 5 ani nu au aparținut exclusiv acestui Birou de Migrație și Azil. Acest organism nu a făcut decât să pună în aplicare decizia Serviciului de Informații și Securitate, aflat în coordonarea președintelui Republicii Moldova. Așadar, George Simion a fost interzis de comunistul Igor Dodon, președinte al Republicii Moldova la acea dată, în anul 2018, dar SIS-ul de astăzi, coordonat de noul președinte, Maia Sandu, poate revoca acea măsură samavolnică. O poate face în plan administrativ, îndreptând o decizie eminamente nedreaptă și reafirmându-i unui cetățean român dreptul de a intra pe teritoriul românesc de dincolo de Prut.

George Simion este unul dintre cei mai cunoscuți și însuflețiți militanți ai cauzei unioniste. La 1 octombrie 2018, ultima zi în care s-a aflat pe pământ basarabean, era liderul Acțiunii 2012, o platformă care a manifestat public, în numeroase ocazii, pentru înfăptuirea dezideratului național. Astăzi, la doi ani și jumătate de la expulzarea sa peste graniță, George Simion este deputat în Parlamentul României. Iar năzuința de a vedea realizarea acestui vis este mai vie ca niciodată.

Fac apel și de la această tribună, cum am făcut și în stradă, și în biroul ambasadorului Republicii Moldova în România, și la Ministerul Afacerilor Externe român:

Doamna președinte Maia Sandu, susțineți abrogarea actului abuziv din octombrie 2018! Nu există niciun motiv întemeiat ca lui George Simion să i se interzică intrarea în Republica Moldova. Suntem frați, iar vrajba nu-și are locul între noi. Așa să ne ajute Dumnezeu!”

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Co-președintele AUR, Claudiu Târziu: Abuzul comis împotriva lui George Simion trebuie să înceteze! Pedeapsa de a fi oprit să intre în statul românesc de dincolo de Prut nu a avut și nu are niciun temei”

  1. Maia Sandu este o sluga preaplecata ,ca si predecesorii sai, unui invizibil „tatuc bolsevic”. Este inutil orice apel catre aceste petsonaje ,simpli actori in mana unor papusari !

Comentariile sunt închise.