Istoricul Mircea-Gheorghe Abrudan, despre preluarea unor prefecturi din Transilvania de către UDMR: Politicienii ar trebui să înțeleagă că există funcții și demnități publice în statul român care nu pot fi tranzacționate după un simplu algoritm matematic

Politicienii români cedează prea ușor în fața celor maghiari, a explicat istoricul Mircea-Gheorghe Abrudan ușurința cu care UDMR a preluat tot mai multe prefecturi din țară.

Declarația istoricului Mircea-Gheorghe Abrudan, cercetător științific la Institutul de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române din Cluj-Napoca, a fost făcută pentru Evenimentul Zilei de Transilvania, după cum anunță Capital.ro.

„La Cluj, unde maghiarii reprezintă 18% din populație, avem viceprimar maghiar, în timp ce la Carei (Satu Mare), unde 38% sunt români și 51% sunt unguri, atât primarul, cât și viceprimarul sunt unguri”, a precizat Mircea-Gheorghe Abrudan.

În aceeași situație este și Miercurea-Ciuc (Harghita) – primarul și viceprimarul sunt maghiari, în timp ce 79% din populație este maghiară, iar minoritatea este reprezentată de români (17%).

Negocierea politică face parte din jocul și din viața politică românească și europeană, însă politicienii ar trebui să înțeleagă faptul că există funcții și demnități publice în statul român care nu pot sau nu ar trebui să poată fi tranzacționate și distribuite după un simplu algoritm matematic, a explicat  Mircea-Gheorghe Abrudan, potrivit sursei citate.

„Politicienii români ar trebui să știe, iar cei maghiari să înțeleagă, că nu totul este negociabil, că nu totul se poate negocia”, a subliniat Mircea-Gheorghe Abrudan.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Istoricul Mircea-Gheorghe Abrudan, despre preluarea unor prefecturi din Transilvania de către UDMR: Politicienii ar trebui să înțeleagă că există funcții și demnități publice în statul român care nu pot fi tranzacționate după un simplu algoritm matematic”

Comentariile sunt închise.