Ministerul Sănătății condus de Vlad Voiculescu insistă ca masca să fie obligatorie pentru copii la orele de sport din interiorul școlii

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, insistă ca masca să fie obligatorie pentru copiii care desfășoară orele de Educație fizică în interiorul școlii.

Ministerul condus de Vlad Voiculescu a anunțat, miercuri, că susține ferm purtarea măștii în timpul activităților sportive care se desfășoară în interior. Totuși, activitățile sportive în aer liber se pot desfășura fără purtarea măștii de protecție, cu respectarea distanței fizice recomandate între elevi, se precizează în comunicatul Ministerului Sănătății.

Cum motivează ministerul de resort această decizie?

„Trebuie subliniate următoarele aspecte:

-în timpul efortului fizic crește mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă, implicit riscul de transmitere;

-măsura relaxării purtării măștilor în timpul orelor de sport ar zădărnici efortul susținut de a purta mască în timpul tuturor celorlalte activități școlare;

-mai multe țări au luat decizia sistării complet a activităților sportive”, se menționează în comunicatul de presă.

Reamintim că, așa cum a precizat și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, România este singura țară din Europa în care elevii sunt obligați să poarte mască la orele de sport.

De altfel, ministrul Cîmpeanu s-a declarat deranjat de faptul că nu se ajunge la un punct comun cu Ministerul Sănătății pe tema obligativității purtării măștii la orele de sport.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost