Ministerul Justiţiei din Polonia propune interzicerea totală a adopţiei de copii de către cuplurile homosexuale

Ministerul Justiţiei polonez a propus, joi, interzicerea totală a adopţiei de copii de către cuplurile homosexuale, informează dpa, anunță Agerpres.

Propunerea reflectă opiniile celei mai mari părţi a societăţii poloneze, a afirmat ministrul justiţiei Zbigniew Ziobro, potrivit sursei citate.

Noua lege ar urma să umple o lacună juridică, care nu interzice complet adopţia copiilor de către o persoană care se află într-o relaţie cu un partener de acelaşi sex, a declarat ministrul fără portofoliu Michal Wojcik într-o conferinţă de presă.

Polonia nu recunoaşte căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi nici parteneriatele civile între acestea, iar Constituţia poloneză defineşte căsătoria drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ministerul Justiţiei din Polonia propune interzicerea totală a adopţiei de copii de către cuplurile homosexuale”

  1. Polonia știe să apere valorile autentice, nu ”valorile” europene pe care le promovează clownul lingău-șef președinte al României.

Comentariile sunt închise.