UPDATE: Ministerul Sănătății a corectat reprezentarea Catedralei din Timișoara, adăugând crucile pe turle

ACTUALIZARE: Ministerul Sănătății a adăugat crucile în reprezentarea grafică a Catedralei din Timișoara, modificarea nefiind însoțită de niciun mesaj prin care să se aducă explicații sau scuze.

Modul în care Ministerul Sănătății a folosit imaginea Catedralei din Timișoara, anume fără cruci, a declanșat un val de revoltă în mediul online.

Sursa foto: Ministerul Sănătății

Știrea inițială

Arhiepiscopia Timișoarei a reacționat, joi, la modul în care Ministerul Sănătății a reprezentat Catedrala din Timișoara într-o campanie de informare, anume fără cruci, solicitând ministerului ca reprezentarea grafică a Catedralei din Timișoara să fie modificată conform realității, anunță Basilica.ro.

Reacția Arhiepiscopiei survine în contexul în care Ministerul Sănătății a înlăturat crucile de pe Catedrala din Timișoara într-o campanie de promovare a vaccinării.

„Arhiepiscopia Timișoarei își exprimă surprinderea și regretul față de postarea pro-vaccinare promovată de Ministerul Sănătății pe pagina sa oficială de Facebook, în care este reprezentată Catedrala mitropolitană din Timișoara, fără crucile de pe turle”, transmit reprezentanții eparhiei.

„De altfel, nu este prima dată când catedrala noastră, emblemă a Timișoarei și a Banatului, este reprezentată fără crucile așezate pe turle, ca simbol al biruinței asupra răului și nu este prima dată când Centrul eparhial ia atitudine împotriva unor astfel de reprezentări grafice trunchiate”, se adaugă în comunicat.

Arhiepiscopia cere modificarea graficului în conformitate cu realitatea.

„Pentru buna informare a opiniei publice precizăm, totodată, că lăcașul mitropolitan al Timișoarei apare în postarea Ministerului Sănătății fără acordul nostru, fapt pentru care adresăm factorilor responsabili din această înaltă instituție a statului solicitarea de a reface imaginea postată cu prezentarea completă și corectă a Catedralei mitropolitane din Timișoara, monument istoric și de arhitectură bisericească, apreciat la nivel național și internațional”.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „UPDATE: Ministerul Sănătății a corectat reprezentarea Catedralei din Timișoara, adăugând crucile pe turle”

  1. Vaccinurile lor nu prea se împacă cu crucea. Poate doar în sensul de ”a le pune crucea la căpătâi” celor uciși prin spitale de către unii din ”cei din lina I”

Comentariile sunt închise.