Parlamentul European, așteptat să declare Uniunea Europeană drept „Zonă de libertate pentru LGBT”

În Parlamentul European (PE) urmează să se voteze, joi, o rezoluție prin care Uniunea Europeană va fi declarată „Zonă liberă pentru LGBTIQ”, informează R3Media.
Potrivit sursei citate, un comunicat postat pe site-ul oficial al PE anunță că rezoluția reprezintă „o declarație care să ateste că discriminarea persoanelor din categoria LGBTIQ reprezintă o încălcare clară a valorilor fundamentale europene”.
Rezoluția vine ca un răspuns la zonele libere de LGBTIQ din Polonia. La doi ani după ce primul comitat polonez s-a declarat „zonă liberă de ideologia LGBTIQ”, exemplul său a fost urmat de zeci de alte comitate, regiuni și municipii.
Într-o rezoluție adoptată în decembrie 2019, deputații europeni au condamnat cu fermitate înființarea de „zone libere de LGBTI” în Polonia, precum și toate tipurile de atacuri în alte state membre asupra drepturilor LGBTI.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Parlamentul European, așteptat să declare Uniunea Europeană drept „Zonă de libertate pentru LGBT””

  1. Președintele lingău Klaun Johannis vrea să promoveze ”valorile europene” adniică normalizarea deviațiilor și a perversiunilor sexuale.

Comentariile sunt închise.