Premierul Georgiei își apără Patriarhul și condamnă atacul fără precedent împotriva Bisericii Ortodoxe

Prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibashvili, a condamnat, marți, atacurile fără precedent împotriva Bisericii Ortodoxe și a Patriarhului Ilia, transmite Agenția Basilica.

Premierul Georgiei s-a întâlnit, marți, cu Preafericitul Părinte Ilia la sediul Patriarhiei din Tbilisi, la o săptămână după ce a fost numit la conducerea executivului.

Irakli Garibashvili a spus că întâlnirile cu Patriarhul sunt mereu „o mare bucurie” și „o mare onoare”, potrivit sursei citate.

Exprimând întregul sprijin față de Biserică, șeful guvernului din Georgia a făcut referire la „atacul fără precedent împotriva Bisericii și a Patriarhului însuși”.

„Am văzut și am auzit o cascadă de calomnii fără precedent, lucru care, desigur, este inacceptabil, anti-statal și ostil și nu servește interesele poporului nostru și Bisericii”, a spus șeful guvernului din Georgia, făcând referire „atacul fără precedent împotriva Bisericii și a Patriarhului însuși”.

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Premierul Georgiei își apără Patriarhul și condamnă atacul fără precedent împotriva Bisericii Ortodoxe”

  1. Nu numai premierul Georgiei isi apara biserica ortodoxa , vechi rivali Rusia si Georgia , acum au un obiectiv comun , protejarea orthodoxiei in zona . Oare de ce ? simplu , pentru protejarea identitatii nationale , politrucul vine , pleaca , tara in schimb ramane .

  2. Ortodoxia deranjează pentru că nu dorește să devină ”corect-politică” precum ”frații” romano-catolici.
    În schimb este îngrijorătoare apartenența Bisericii Ortodoxe Române la organizații globaliste precum CMB.

Comentariile sunt închise.