Profesoară universitară concediată pentru că a spus că unii dintre cei mai slabi studenți ai săi sunt negri

Sandra Sellers, o profesoară de la Universitatea Georgetown, Washington, a fost concediată după ce, într-o conversație cu un alt profesor, a spus că în fiecare trimestru printre cei mai slabi studenți ai săi sunt și studenți negri.

Schimbul de replici a fost înregistrat la finalul unei sesiuni online. Interlocutorul său, profesorul David Batson, a fost suspendat pe motiv că nu a intervenit să o corecteze.

Dar iată, textual, ce a spus profesoara Sandra Sellers:

Știi ce? Urăsc să spun asta, ajung să am această angoasă în fiecare semestru, că mulți dintre cei mai slabi studenți ai mei sunt negri.

Se întâmplă aproape în fiecare semestru și este ca și cum, oh, haide. Știi, unii din ei sunt foarte buni, dar, de obicei, alții dintre ei sunt printre cei mai slabi.

Ulterior concedierii profesoara și-a cerut scuze spunând că îi pare foarte rău pentru cele spuse, că ar face orice ca să-și retragă cuvintele și că nu ar putea face niciodată rău intenționat studenților sau Universității.

Asociația studenților de culoare de la Universitatea Georgetown a emis un comunicat în care, printre altele, au spus următoarele:

Aceste declarații rasiste dezvăluie nu numai ce crede profesoara Sellers despre studenții negri, ci și modul în care gândirea ei rasistă s-a tradus în acțiuni rasiste. Iar această gândire a sa a influențat întotdeauna notele studenților negri.

Nu știu dacă respectiva profesoară e rasistă, știu însă că Universitatea Gerogetown are implementat programul cunoscut sub numele de Affirmative Action. Acest program, folosit de multe unviersități americane la admitere, prevede acordarea de puncte în plus, printre altele, pentru culoarea pielii candidaților. Asta înseamnă că, an de an, nu sunt admiși doar cei mai buni candidați. Pe motiv de diversitate sunt admiși și studenți de culoare care, dacă ar fi fost albi sau asiatici, să zicem, nu ar fi avut nici o șansă de reușită. În aceste condiții nu este deloc ieșit din comun ca cei care au fost admiși pe baza culorii pielii în loc de rezultatele academice să se zbată an de an pentru o notă de trecere.

De aici până la afirmații ca cele ale profesoare concediate nu e decât un pas. Nu cred că faptele sau realitățile pot fi rasiste.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Profesoară universitară concediată pentru că a spus că unii dintre cei mai slabi studenți ai săi sunt negri”

  1. Rasiști sunt tocmai cei care sunt ferm convinși că negrii sunt mai proști și de aceea au nevoie de ”affirmative acction”.

Comentariile sunt închise.