Realizatoarea TV Lucia Hossu Longin, reacție la demiterea lui Octav Bjoza: Premierul nu a demis oameni care au făcut mult rău acestei țări și acum, în mod rușinos, „la comandă”, a dat afară omul care onora, prin prezență, Guvernul României

Realizatoarea serialului „Memorialul durerii”, Lucia Hossu Longin, a reacționat la destituirea din funcția de subsecretar de stat a domnului Octav Bjoza, președintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România (AFDPR), spunând că această decizie face România de rușine.

Lucia Hossu Longin îi solicită premierului Florin Cîțu să revină asupra acestei decizii, adăugând că avem în față un tablou apocaliptic al unui guvern în care orice logică pare să fi fost abolită și cel mai curat om din această echipă de conducere, omul simbol, este îndepărtat.

„Cred că e situație unică în Europa de Est, să fie demis dintr-o demnitate guvernamentală președintele Asociației Foștilor Deținuți Politic. Un luptător anticomunist, care și-a trăit tinerețea prin cele mai grele închisori și lagăre din gulagul românesc și a cărui prezență în Cabinetul Florin Cîțu era un titlu de noblețe pentru echipa prim-ministrului.

Despre ce vorbim? Octav Bjoza nu a negat Holocaustul și nu i-a pus în discuție dimensiunile. Eu, care l-am auzit adesea vorbind în public, știu că a respectat și respectă suferința evreilor. A cerut doar ca legea 232/2020 să aducă unele reparații materiale copiilor foștilor deținuți politic, care au avut imens de suferit în anii comunismului”, a explicat Lucia Hossu Longin.

Potrivit acesteia, România a avut cea mai consistentă rezistență anticomunistă din Est, mii de luptători care au murit, pentru libertate, în munți sau la zidul din Valea Piersicilor.

„Suntem o țară creștină, care n-a aplicat vendeta, așa încât, copiii și nepoții capilor Securității din perioada neagră a României sunt astăzi prosperi oameni de afaceri și beneficiari ai unui statut social de elită. Uneori, acești copii și nepoți ajung și în Parlament.

Vorbind de responsabilii reeducării de la Pitești, anume de Alexandru Nicolschi, Mișu Dulgheru și Tudor Sepeanu, Octav Bjoza n-a atacat comunitatea evreiască, pentru că, așa cum știm, fenomenul criminal dictat de Stalin și de agenții NKVD, organizat de PCR, n-a avut o fundamentare etnică. Și din rândul evreilor, și din partea românilor, s-au angajat, în acest experiment monstruos, oameni fără milă și fără Dumnezeu.

În sfârșit, opiniile domnului Bjoza nu pot fi sancționate, gândindu-ne, în primul rând, că oamenii care au suferit au cuvinte mai tari, mai aspre, încărcate de durerea amintirii, iar asta îi face să judece faptele cu alte unități de măsură. Așa era Ticu Dumitrescu, așa este și Octav Bjoza, după 30 de ani nu ne-am obișnuit cu ei?”, a precizat realizatoarea TV.

Totodată, Lucia Hossu Longin a subliniat că a fost șocată de decizia premierului Cîțu.

„Domnia sa n-a demis oameni care au făcut mult rău acestei țări și acum, în mod rușinos, „la comandă”, este dat afară omul care onora, prin prezență, Guvernul României.

Îi cer domnului Cîțu să revină asupra deciziei, pentru că avem în față un tablou apocaliptic al unui guvern în care orice logică pare să fi fost abolită și cel mai curat om din această echipă de conducere, omul simbol, este îndepărtat. Decizia aceasta face România de rușine. Opriți-o, domnule Prim-ministru, până când nu va întuneca, definitiv, mandatul dumneavoastră!”, a scris, pe Facebook, Lucia Hossu Longin.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Realizatoarea TV Lucia Hossu Longin, reacție la demiterea lui Octav Bjoza: Premierul nu a demis oameni care au făcut mult rău acestei țări și acum, în mod rușinos, „la comandă”, a dat afară omul care onora, prin prezență, Guvernul României”

  1. [* Shield Security plugin marked this comment as „Trash”. Reason: Failed Bot Test (caseta) *]
    Să mă ierte Bunul Dumnezeu, dar această măsură nu cred că poate fi luată de un liberal, cu atât mai mult de un prim ministru liberal!

Comentariile sunt închise.