Parlamentul European elaborează un nou ghid lingvistic. „Mamă” și „tată”, cuvinte interzise funcționarilor de la Bruxelles

Parlamentul European (PE) a elaborat un ghid lingvistic destinat politicienilor și oficialilor de la Bruxelles, potrivit căruia este interzisă folosirea unor cuvinte precum „mamă”, „tată”, „gay” sau „lesbiană”, care „ar putea fi lipsite de respect pentru anumite minorități”, transmite Il Giornale, citat de Smart Radio.

Potrivit sursei citate, informația a fost dată publicității de Simona Baldassarre, europarlamentar din partea Partidului Liga lui Salvini.

Ea spune că Departamentul pentru Egalitate, Incluziune și Diversitate a realizat ghidul limbajului „sensibil”, care se adresează personalului instituției Parlamentului European, pentru a „comunica corect problemele legate de dizabilități, minorități de gen, rasă, etnie sau religie”.

Astfel, potrivit sursei citate, este interzis să pronunți termenii „gay, lesbiană, homesexual”. Expresia „căsătorie gay” trebuie înlocuită cu „căsătorie egalitară”. De asemenea, este incorect să spui „drepturile homosexualilor”, trebuie folosită construcția „comportament egalitar, echitabil”.

În plus, nu se mai poate discuta despre sex masculin sau feminin, ci despre „gen primit la naștere”. Totodată, potrivit ghidului,Eeste greșit și să te referi la „schimbare de sex”, poate fi vorba doar despre „tranziție de gen”. Nu în ultimul rând, nu se mai folosesc cuvintele „mamă” și „tată”, ci termenul generic de „părinți”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Parlamentul European elaborează un nou ghid lingvistic. „Mamă” și „tată”, cuvinte interzise funcționarilor de la Bruxelles”

Comentariile sunt închise.