Sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia la Mănăstirea Antim din Capitală

La Mănăstirea Antim din Capitală a început din seara zilei de luni, 8 martie, cinstirea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, ce se află printre ocrotitorii mănăstirii, anunță Ziarul Lumina.

Potrivit sursei citate. în cadrul slujbei care a marcat începutul zilei liturgice a pomenirii sfinților, clericii prezenți au purtat racla cu sfintele moaște într-o procesiune restrânsă, în jurul bisericii. Procesiunea a fost condusă de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

„Cunoaștem faptul că cei 40 de mucenici erau soldați ai armatei Imperiului Roman de Răsărit în timpul unui împărat păgân, care a prigonit creștinismul. Ei sunt atât de iubiți de creștinii ortodocși din toate timpurile și locurile datorită tăriei de caracter de care au dat dovadă, slujind domnitorului pământesc, fără să Îl uite, însă, pe Domnul Ceresc, pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Această sărbătoare menține flacăra mărturisirii aprinsă, nu numai în contextul vremurilor mai grele pe care le trăim. Vremuri dificile au existat dintotdeauna în decursul istoriei. Noi trăim aici și acum, dar cu convingerea că suntem destinați unei vieți veșnice și, de aceea, mărturisirea trebuie să fie constantă în noi și să se manifeste, în primul rând, prin comportamentul nostru de zi cu zi și prin atenția de a nu ne lăsa îndreptați cu totul spre viața pământească”, a spus părintele protosinghel Vicențiu Oboroceanu, starețul așezământului monahal

Mănăstirea Antim se află în centrul Capitalei, în apropierea Pieței Constituției. A fost ctitorită între anii 1713 și 1715.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost