Șeful DSU, Raed Arafat, anunță noi restricții pentru România. Interzicerea circulației mai devreme de ora 22.00 sau restricționarea unor activități în week-end, printre variantele aduse în discuție

Dacă în urmă cu câteva zile se discuta despre carantinare zonală, în anumite localități, acum în spațiul public sunt vehiculate noi restricții pe care autoritățile intenționează să le impună la nivel național.

Printre variante se numără extinderea restricțiilor de circulație, care în prezent sunt impuse cu ora 22:00, sau restricționarea unor activități în week-end.

Acestea au fost și ipotezele analizate, marți, la un post TV, de Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Întrebat, marți seară, la Digi 24, dacă ar fi de acord cu interzicerea circulației mai devreme de ora 22:00, Raed Arafat a răspuns:

„Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului”, a spus Raed Arafat, potrivit B1TV.

În ceea ce privește varianta unei carantine de weekend, Raed Arafat a precizat:

„Astea sunt discuții pe care nu vreau să le speculăm. Între carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi și să nu ieși deloc nu cred că așa ceva va fi, dar vor fi, poate, unele măsuri în care anumite activități vor fi reduse. (…) Nu înseamnă asta mâine, dar în cursul acestei săptămâni urmează să se vină cu anumite aspecte care să fie aplicate probabil în timpul weekendului”.

În ceea ce privește Capitala, DSU a propus un set de măsuri, ce urmează să fie discutate miercuri.

Astfel, DSP cere magazinelor să asigure clienților 4 metri pătrați de spațiu în jur, ceea ce înseamnă că numărul clienților primiți în același timp va fi limitat. În plus, magazinele ar putea fi închise la ora 18.00, iar în weekend chiar mai devreme, la ora 16.00, anunță Digi 24.

„O altă propunere e interzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise cum ar fi afterschool, închiderea locurilor de joacă amenajate pentru copii în parcuri, între blocuri, interzicerea activităților și competițiilor sportive pentru amatori – deci cele profesioniste rămân deschise. Și la nivel de spații comerciale – magazin, hipermarketuri, malluri – este acea obligativitate de repsectare a spațiului de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană, distanță de 2 metri între persoane. Fiecare comerciant trebuie să facă un calcul pe suprafața utilă pe care o are”, a spus Florentina Iacob, director adjunct al DSP București, potrivit sursei citate.

Întrebată dacă persoanele deja vaccinate ar putea avea mai puține restricții, oficialul a spus că „nu se poate face deocamdată o astfel de recomandare”.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Șeful DSU, Raed Arafat, anunță noi restricții pentru România. Interzicerea circulației mai devreme de ora 22.00 sau restricționarea unor activități în week-end, printre variantele aduse în discuție”

  1. Se spune ca fiecare oaie paste iarba care o stie , asa si dom,Arafat , paste iarba de la , Minist.de Interne , este bine , nu este rau , doar este Minist.de Interne ce insemna , ordine , lege si protectie a cetateanului ” turmentat ” , Poate prin solutia proupusa de dansul facem economie , la ” sectoristii ” de cartier , care tot isi i-au banii de pomana , la sporul de noapte . Apoi domnule este simplu , cine sa circule noaptea , de cat ” infractorul ” , nici virusul numai vede in bezna noptii pe cine sa agate .

Comentariile sunt închise.