Senatorul Claudiu Târziu (AUR), după ce coaliția majoritară a suspendat activitatea Parlamentului de ziua Ungariei: Pe 15 martie, comemorăm uciderea eroilor români de către trupele revoluționare maghiare. Noi nu putem celebra ce ar trebui să jelim!

Coaliția majoritară a decis să suspende activitatea în plen a celor două Camere ale Parlamentului pentru ziua de 15 martie 2021, având ca motiv ziua națională a Ungariei.

Astfel, liderii grupurilor parlamentare PNL, USR-PLUS și UDMR încearcă să confere zilei de 15 martie un caracter semioficial de zi de sărbătoare și odihnă, după ce Parlamentul României a decis, în legislatura anterioară 2016-2020, respingerea inițiativei UDMR ca ziua națională a Ungariei să fie declarată drept sărbătoare a comunității maghiare din România.

„Să ne amintim că 15 martie, ca zi a revoluției maghiare, este o zi tragică în istoria națiunii române. Evenimentele declanșate la 15 martie 1848 sunt asociate pentru națiunea română cu uciderea de către trupele maghiare a peste 40 de mii de români, devastarea și incendierea a peste 300 de sate românești, arderea completă a 71 de biserici ortodoxe și greco-catolice, jefuirea a 715 biserici ortodoxe și greco-catolice. Unul din scopurile revoluției maghiare a fost cuprins în Punctul 12 al programului revoluționar, care prevedea anexarea Transilvaniei la Ungaria, în pofida faptului că românii, lipsiți despotic de drepturi și libertăți elementare, constituiau majoritatea populației din Transilvania” , a declarat copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Decizia liderilor majorității guvernamentale din Parlamentul României sfidează suferința și jertfa românilor din Transilvania sub ocupație austro-ungară și nesocotește memoria acestor eroi jertfiți pe altarul cauzei naționale. Această decizie umilește Parlamentul ca for reprezentativ suprem al națiunii noastre și se constituie ca gest provocator îndreptat contra sentimentelor patriotice și a deminității naționale a românilor.

Pe 15 martie, noi, românii, comemorăm uciderea eroilor români de către trupele revoluționare maghiare. Un grup de lideri și parlamentari ai AUR va organiza o ceremonie de depunere de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroului Necunoscut din Parcul Carol din București. De asemenea, organizațiile teritoriale ale Alianței pentru Unirea Românilor se vor îngriji de comandarea de slujbe religioase de pomenire a eroilor români de la 1848 în bisericile ortodoxe și greco-catolice din țară.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Senatorul Claudiu Târziu (AUR), după ce coaliția majoritară a suspendat activitatea Parlamentului de ziua Ungariei: Pe 15 martie, comemorăm uciderea eroilor români de către trupele revoluționare maghiare. Noi nu putem celebra ce ar trebui să jelim!”

  1. Corect , este un semn de servitudine si rusine parlamentara , asa zisul for suprem al democratiei romane si sa comemorezi uciderea in masa , a unei populatii civile pasnice , de catre autoriatea altui stat , asa zis vecin. Unde este cererea de genocid catre guvernul maghiar , pentru populatia civila ucisa ? la alte etnii de ce se poate ? se mai fac chiar si muzee . rusine parlamentului de papusari .

Comentariile sunt închise.