Daciada revine! După Timișoara, Capitala se pregătește pentru maratonul vaccinării, la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Ministrul Culturii salută decizia

În România a început o adevărată competiție în privința vaccinării, un maraton în acest sens fiind anunțat pentru perioada 7-9 mai, în Capitală, după ce în acest week-end în Timișoara a fost organizat pentru prima dată un astfel de eveniment.

Medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva covid (CNCAV), a anunțat, sâmbătă, la Antena3, că în perioada 7-9 mai va fi organizat un maraton al vaccinării și în București.

„Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la București. Foarte probabil, locațiile vor fi două, la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Trebuie să combinăm acest eveniment medical cu unul social și cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate.”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit sursei citate.

Medicul a precizat că pot veni și cetățeni care nu locuiesc în București, să se vaccineze în cadrul maratonului. Tot ce trebuie să prezinte este cartea de identitate.

„Evenimentul de la Timișoara, acel maraton al vaccinării, va fi replicat la nivel național. Am avut mai multe dicuții cu rectorii universităților de medicină și farmacie din România. Și-au arătat disponibilitatea de a organiza astfel de evenimente de vaccinare, prin implicarea personalului medical, corpului academic”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Ministrul Bogdan Gheorghiu a salutat, duminică, acceptarea propunerii Ministerului Culturii de a se organiza un centru de vaccinare în parcarea Bibliotecii Naţionale a României.

„Mulţumesc doctorului Valeriu Gheorghiţă pentru că a acceptat propunerea venită din partea Ministerului Culturii de a organiza un centru de vaccinare în parcarea Bibliotecii Naţionale! Sănătatea şi Cultura îşi pun resursele la un loc pentru binele românilor! Dacă vrem să mergem la film, teatru sau concerte, trebuie să ne vaccinăm! Vă aşteptăm pe 7, 8 şi 9 mai, în parcarea Bibliotecii!”, a scris, pe Facebook, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunțat Agerpres.

Un maraton al vaccinării, intitulat „Pune umărul pentru Timişoara”, a început, vineri, la Timișoara, la Centrul Regional de Afaceri din municipiu. Încă din prima zi, sute de oameni au așteptat la cozi să le vină rândul la vaccinare, potrivit Agerpres.

*Daciada a fost o competiție sportivă dedicată maselor în Republica Socialistă România.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Daciada revine! După Timișoara, Capitala se pregătește pentru maratonul vaccinării, la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Ministrul Culturii salută decizia”

  1. Fiecare timp politic cu propaganda si interesul sau , totusi este trist sa criticam fervent 50 de anii de comunism si sa practicam in continuare acelasi serviclism politic la nivel national , din aceeasi motivatie ” propaganda politruca in interesre financiare de moment ” . Daca ne-am intors cu 50 de ani in urma , la aceleasi forme politice , chiar mai rau decat atunci , atunci ce sens mai au , 30 de ani de asa zisa democratie . Vorba liderului ideologic Marx, intr-o paradigma noua ” Politrucii din toate tarile uniti-va ” scopul este unul singur , MANIPULARE IN INTERES FINANCIAR DE GRUP INTERNATIONAL ORGANIZAT. Cu respect , pentru toti ” cetatenii turmentati , votanti „

Comentariile sunt închise.