„Muzeul și Regalitatea”. Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” sărbătorește 85 de ani de la înfiinţare şi 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în perioada 10-17 mai, o serie de evenimente pentru a marca 85 de ani de la înfiinţare şi 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I.

Cu această ocazie, vor fi deschise pentru public expoziţiile „Muzeul Satului” şi „Regalitatea şi Satul regal”, care vor cuprinde documente, fotografii, obiecte şi costume din patrimoniul Casei Regale, Muzeului Satului şi Arhivelor Naţionale ale României, potrivit unui comunicat de presă, anunță Agerpres.

„Nu uitaţi, în perioada 10-17 mai, aveţi întâlnire cu istoria în Muzeul-sat de la Şosea!”, transmite Muzeul Naţional al Satului.

Sursa foto: muzeul-satului

În toată perioada, vor putea fi întâlnite în muzeu ansambluri populare venite din satele de provenienţă a caselor transferate în 1936, cântăreţi şi artişti cunoscuţi, meşteri populari.

De asemenea, vor putea fi admirate şi 10 maşini de epocă, de la 1936, expuse în curtea Muzeului de Ţiriac Collection şi Retromobil Club România. Atmosfera perioadei interbelice va fi recreată de membri ai Asociaţiei Tradiţii Militare, care vor purta costume de epocă şi vor oferi informaţii despre armata română la 1936.

Potrivit sursei citate, pe 10 mai 1936, se inaugura oficial „Muzeului Satului Românesc”, în prezenţa Regelui Carol al II-lea, a membrilor guvernului, a oficialităţilor Bucureştiului precum şi a elitei culturale din acea vreme din care făcea parte şi profesorul Dimitrie Gusti. Totodată, anul acesta se împlinesc şi 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I al României, muzeul fiind înfiinţat cu sprijinul Fundaţiei Culturale „Principele Carol”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost