Pașaportul electronic de vaccinare are potențialul de a fi primul pas spre pierderea libertății

Pașapoartele electronice de vaccinare sunt prezentate ca fiind soluția pentru revenirea la normal. Te-ai vaccinat, ai pașaport și poți să călătorești, poți merge la cinema, la concerte, poți intra în magazine etc. Practic ți-ai recâștigat libertatea. În teorie sună bine, în practică acest pașaport va împărți societatea în două și va avea potențialul de a însemna începutul sfârșitului lumii așa cum o cunoaștem.

Un sistem digital centralizat care să conțină datele personale ale cetățenilor poate oricând fi folosit pentru controlul acestora. Acum ni se spune că va conține doar un singur lucru, respectiv datele despre vaccinarea împotriva virusului gripei chinezești. Dumneavoastră aveți încredere în cei ce conduc astăzi? Și nu doar în România. Situația e la fel în aproape toate țările Uniunii Europene, în SUA, în Canada etc. Ca să nu mai vorbim de China, Rusia sau India. Peste tot, conducători cu tendințe autoritare ca să nu spun dictatoriale. În mâna unor asemenea conducători, un sistem digital centralizat de monitorizare al cetățenilor e aur curat.

Dacă vor reuși implementarea pașaportului electronic de vaccinare, va urma dezvoltarea acestui sistem centralizat, vor adăuga date despre sănătatea fiecăruia, despre situația financiară, despre absolut tot ce cumpărăm, despre ce ne place și ce nu ne place etc. Ca să nu mai vorbim de posibilitatea de monitorizare a deplasării, vor știi la secundă unde am fost, cât am stat într-un anumit loc, cu cine ne-am întâlnit, cât timp am petrecut împreună etc.

Aceste sisteme deja există, dar deocamdată sunt controlate de firme private. Google, Apple, Facebook, Amazon, eMag, Visa, MasterCard, băncile, spitalele etc. știu o mulțime de lucruri despre fiecare dintre noi. Dar totul este fragmentat, fiecare știe o bucățică din viața noastră. Toate aceste firme au construit un profil al tuturor celor ce le folosesc serviciile. Vă dați seama pe ce mină de aur stau? Și vă dați seama de puterea unui guvern care va reuși să centralizeze toate aceste date?

Un asemenea sistem a fost deja dezvoltat și implementat în China. Se numește sistemul de credit social, practic este un scor pe care fiecare cetățean chinez îl are și care se schimbă tot timpul în funcție de acțiunile fiecăruia. Faci ceva considerat bun de autorități, scorul îți crește, faci ceva considerat rău de către autorități, scorul îți scade. Cu cât ai un scor mai mare, cu atât ești considerat un cetățean mai bun și ai mai multe drepturi. Ai scorul mic? Ești un cetățean problemă și drepturile îți sunt restrânse, intri în vizorul autorităților și ești monitorizat cu atenție.

Exact acesta este potențialul pașaportului digital de vaccinare propus acum de autorități. Dacă vor reuși să implementeze acest sistem ne putem lua adio de la libertate așa cum o cunoaștem. Libertatea va fi doar cea permisă de ei, indivizii problemă vor fi imediat depistați și izolați. Vom trăi după regulile lor într-o lume controlată de o minoritate.

Și toate acestea în numele libertății. Eu zic să fim atenți ce ne dorim.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Pașaportul electronic de vaccinare are potențialul de a fi primul pas spre pierderea libertății”

  1. ”E pentru siguranța ta„ Așadar, de dragul ”siguraței” și a ”bunăstării” cireada renunță cu ușurință la libertate.

Comentariile sunt închise.