Co-președintele AUR, Claudiu Târziu: Ce interese apără Guvernul? Nu poți apăra poporul împotriva lui însuși. Numai o mentalitate totalitară consideră că Statul știe ce e mai bine pentru cetățean

Maniera de a trata poporul ca pe o turmă ignorantă, care trebuie trasă către staul de belciugul pus în nas, nu este de natură să crească încrederea, ci dimpotrivă, explică, într-o analiză postată pe Facebook, co-președintele AUR, Claudiu Târziu.

Analizând modul în care Guvernul României a gestionat pandemia, precum și modul în în care acționează autoritățile de stat în cazul protestelor contra restricțiilor, liderul AUR se întreabă: Ce interese apără Guvernul?

„Modul în care acționează autoritățile de stat în cazul protestelor contra restricțiilor pe motiv de covid arată că apără, cu disperare, ceva. Dar nu sănătatea publică. Ci mai degrabă interese impure, ca să mă exprim elegant.

De ce cred asta? Pentru că nu poți apăra poporul împotriva lui însuși. Numai o mentalitate totalitară consideră că statul știe ce e mai bine pentru cetățean mai bine decît cetățeanul însuși, pînă într-acolo încît cetățeanului i se face ”binele” cu forța.

În plus, sînt nenumărate întrebări legitime despre felul în care autoritățile combat pandemia, întrebări la care aceste autorități evită să răspundă și care, toate, te duc cu gîndul că ești înșelat.

De pildă:

 1. Dacă autorități internaționale în materie (Centrul European pentru Prevenție și Control al Bolilor) au concluzionat, după cercetări de un an de zile, că măștile nu protejează contra virusului, de ce sîntem obligați să le purtăm, inclusiv în aer liber?
 2. Dacă un organism abilitat de statul român (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorui) a anunțat că 95% dintre măștile comercializate în România nu sînt conforme, adică nu folosesc la nimic din punct de vedere medical (dimpotrivă, pot duce la îmbolnăviri), de ce sîntem obligați să le purtăm?
 3. Dacă orice medic mediu instruit știe că sistemul imunitar devine mai puternic prin sport, plimbări în aer liber (pentru oxigenarea organismului) și alte activități care crează o stare de bine (ca întîlniri cu prietenii, petrecerea timpului liber în zone de distracție etc), de ce s-au închis sălile și terenurile de sport, sălile de spectacole, parcurile, restaurantele și cafenele și avem program de circulație publică strict limitat?
 4. Dacă nici producătorii vaccinurilor nu știu exact care sînt efectele lor (bune sau rele, pe termen scurt sau mai lung și cît de lung), pentru că aceste vaccinuri încă sînt în studiu clinic, de ce ne grăbim să vaccinăm cît mai multe persoane?
 5. Dacă vaccinurile sînt sigure, de ce nu-și asumă nimeni, nici producătorul, nici autoritățile politice, nici cele medicale vreo răspundere pentru eventualele efecte adverse?
 6. De ce se duce o campanie înverșunată pro-vaccinare, dar nu se face și o informare publică serioasă despre eventualele efecte adverse ale vaccinurilor, mai ales că peste o sută de persoane au murit după ce s-au vacinat?
 7. De ce nu se fac autopsii celor care sînt declarați decedați de Covid? Oare ca să nu se descopere că n-au murit de Covid?
 8. Cîte persoane au murit sau au suferit o agravare a stării lor de sănătate din cauză că n-au putut primi tratament pentru alte boli, în vreme ce spitalele erau integral axate pe ”lupta anti-Covid”, ori pentru că au așteptat prea mult să li se facă testul anti-Covid?
 9. În virtutea cărei rațiuni sîntem închiși în case de la orele mici ale zilei? Circulă mai abitir Covidul după o anumită oră sau are o răspîndire mai largă noaptea?
 10. Nu cumva pericolul de infestare crește în momentul în care restrîngi programul magazinelor, provocînd astfel aglomerație?

Și ar mai fi multe întrebări de bun simț, la care autoritățile fie răspund neconvingător, fie aleg să nu răspundă.

Această manieră de a trata poporul ca pe o turmă ignorantă, care trebuie trasă către staul de belciugul pus în nas, nu este de natură să crească încrederea, ci dimpotrivă. Iată de ce capătă tot mai multă consistență bănuiala că onor guvernul nostru, dimpreună cu adevăratul lui șef, de la Cotroceni, apără alt interes decît cel național. O fi o teorie a conspirație, dar atunci autoritățile să o demonteze prin transparență și printr-un tratament uman aplicat românilor.

Nu sîntem sclavii guvernului, ci guvernul este chemat să ne servească pe noi, poporul”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, liderul AUR, Claudiu Târziu.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Co-președintele AUR, Claudiu Târziu: Ce interese apără Guvernul? Nu poți apăra poporul împotriva lui însuși. Numai o mentalitate totalitară consideră că Statul știe ce e mai bine pentru cetățean”

 1. Partidul ne vrea binele. În mod bizar, se pare că românii au uitat mult prea repede cum este să trăiești sub un regim totalitar.

 2. Este firesc dispretul poltrucilor fiinca multi dintre politrucii de astazi au fost politrucii de ieri sau copiii politrucilor de ieri , adica din asa zisa perioada ” comunista ” , timp de 30 de ani, tot au dat-o cu ” democratia „, ” constitutia ” , statul de drept , etc, acum se vede , realitatea acestui stat de drept si minciuna de 30 de ani , este la fel ca in decembrie 89, cand pe fondul starii de asa zisa urgenta , nu puteai sa iesi dupa ora 20, pana dimineata . Acum si ora si vrajeala starii de urgenta corespunde , restul evenimentelor sunt identice, ca si atunci, fara tancuri si trasoare din balcoane , inca , cu diferenta ca atunci s-a schimbat ceva , unii spun in bine, altii cei multi spun in rau, vom vedea acum daca si ce schimbare va fi, pentru cei multi , sau numai pentru ” alesi „

Comentariile sunt închise.