Premierul Florin Cîțu: Dacă vrem să revenim la normalitate, să fie economia deschisă, să nu mai purtăm mască, trebuie să ne vaccinăm. Dacă ai avut acces la vaccin și n-ai vrut să te vaccinezi, o să fie complicat

Premierul Florin Cîțu a confirmat, luni seară, că din perspectiva autorităților revenirea la normalitate este condiționată de vaccinare.

Dacă ai avut acces la vaccin și n-ai vrut să te vaccinezi, o să fie complicat, a subliniat premierul Cîțu, luni seara, la Digi24.

„Dacă românii vor să revină la normalitate, avem dozele, putem să avem 50 la sută dintre persoane vaccinate la sfârșitul lunii mai. Trebuie doar să ne vaccinăm. Obiectivul meu eu mi l-am atins: am făcut rost de doze, avem centre de vaccinare, avem tot ce trebuie. Doar să ne vaccinăm. E un obiectiv în care iau o cifră pesimistă, dar noi avem mai multe doze. Am zis OK, 5 milioane la sfârșitul lunii mai”, a explicat șeful executivului. (…)

Dacă vrem să mergem la concerte, trebuie să ne vaccinăm, dacă vrem să mergem la mare, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să mergem prin România, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să plecăm din România, trebuie să ne vaccinăm. Dacă vrem să avem restaurantele deschise, trebuie să ne vaccinăm. Teatrele, dacă vrem să fie deschise, trebuie să ne vaccinăm. Cinematografele – trebuie să ne vaccinăm. Toate aceste lucruri depind de noi. Dacă vrem să revenim la normalitate, să fie economia deschisă, să nu mai purtăm mască, trebuie să ne vaccinăm”, a explicat premierul Cîţu.

Premierul a precizat că pregătește împreună cu un comitet interministerial perioada de după 1 iunie.

„Ca să putem să deschidem, să revenim la normalitate, să știm cum vor putea merge, de exemplu, oamenii la un concert, cum vom putea merge pe litoral, în excursii, cum vom putea merge la restaurante, să facem un pas înainte. După aceea vom mai avea două luni, mai vaccinăm până la 60-70 la sută și apoi putem să vorbim de etapa de după 70 la sută, când putem vorbi, poate, și de renunțarea la mască în spațiul public. Acestea sunt lucrurile pe care le vedem, dacă ne vaccinăm”, a spus Florin Cîțu.

Potrivit acestuia, la sate trebuie o strategie diferită, trebuie vorbit cu liderii locali, primari, preot, doctori, ca „să se implice în mod activ, să se vaccineze în văzul oamenilor”.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Premierul Florin Cîțu: Dacă vrem să revenim la normalitate, să fie economia deschisă, să nu mai purtăm mască, trebuie să ne vaccinăm. Dacă ai avut acces la vaccin și n-ai vrut să te vaccinezi, o să fie complicat”

  1. Dacă vreți să vă recăpătați libertatea pe care tot ei v-au luat-o, trebuie să fiți docili și să vă supuneți Partidului și să faceți sluj și să vă vaccinați pentru o boală care este aproape la fel de mortală ca gripa, care se știe că nu poate fi oprită cu nici un fel de vaccin.

Comentariile sunt închise.