Strigător la cer! Senatorii, cu excepția celor din AUR, au respins proiectul privind repatrierea moaştelor Sfinţilor Mărturisitori Ardeleni

Senatorii, cu excepția celor din AUR, au respins, luni, o propunere legislativă pentru repatrierea moaştelor Sfinţilor Mărturisitori Ardeleni, anunță Știripesurse.

Proiectul reglementa cadrul legal privind repatrierea moaştelor Sfântului Cuvios Mărturisitor Visarion Sarai, a Sfântului Mucenic Oprea Miclăuş din Săliştea Sibiului şi a Sfinţilor Preoţi Martiri Ioan din Galeş şi Moise Măcinic din Sibiel, care au murit în închisoarea Kufstein din Landul federal austriac Tirol.

Potrivit proiectului- inițiat, culmea, chiar de deputați PNL- Guvernul trebuia să asigure identificarea şi repatrierea rămăşiţelor umane ale acestor sfinţi, aflate pe teritoriul austriac.

Sfintele moaşte ar urma să fie aşezate, cu sprijinul Patriarhiei Române, la Biserica Sfânta Treime din Sibiel.

În favoarea raportului de respingere au fost 118 voturi „pentru”, 13 au votat „împotrivă” şi s-a înregistrat o abţinere. Singurele voturi împotrivă au fost de la senatorii AUR.

Propunerea legislativă a mai fost înregistrată spre dezbatere parlamentară în 13 octombrie 2020, dar a fost clasată conform hotărârii Biroului permanent al Senatului din 30 decembrie 2020.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Strigător la cer! Senatorii, cu excepția celor din AUR, au respins proiectul privind repatrierea moaştelor Sfinţilor Mărturisitori Ardeleni”

  1. Este incredibil si inadmisibil! Trebuie incercata colaborarea bisericii ortodoxe romane cu autoritatile austriece!

Comentariile sunt închise.