Președintele PNL, Ludovic Orban, nu exclude vaccinarea obligatorie

Președintele PNL, Ludovic Orban, nu exclude varianta ca vaccinarea să devină obligatorie în anumite situații, confirmând că există în dezbatere în Parlament un proiect de lege privind vaccinarea.

„Este în dezbaterea Parlamentului un proiect de lege privind vaccinarea, care prevede pentru anumite situații și posibilitatea de a se institui obligativitatea. Forma trebuie îmbunătățită. Vom discuta asupra aceastui subiect”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Reamintim că și preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că decizia CEDO potrivit căreia vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică” este un pas important.

„Decizia CEDO pare că pune o ierarhie între drepturi şi spune cumva că dreptul la viaţă este important şi că într-o democraţie trebuie respectate nişte reguli. Democraţia nu trebuie confundată cu lipsa regulii”, a declarat, vineri, la Senat, Anca Dragu.

Totodată, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat că Legea vaccinării obligatorii s-a întors în comisiile Parlamentului, una dintre variantele luate în discuție fiind decăderea părinților din drepturi dacă aceștia refuză să-și vaccineze copilul.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Președintele PNL, Ludovic Orban, nu exclude vaccinarea obligatorie”

Comentariile sunt închise.