Președintele Senatului, Anca Dragu, salută decizia CEDO privind vaccinarea obligatorie: Va fi luată în considerare de specialiști în România. Este un pas important

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, consideră că este un pas important decizia CEDO potrivit căreia vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”, transmite Agerpres, citată de R3Media.

„Decizia CEDO pare că pune o ierarhie între drepturi şi spune cumva că dreptul la viaţă este important şi că într-o democraţie trebuie respectate nişte reguli. Democraţia nu trebuie confundată cu lipsa regulii”, a declarat, vineri, la Senat, Anca Dragu, potrivit sursei citate.

Întrebată dacă această decizie a CEDO poate determina obligativitatea vaccinării anti-covid în România, Dragu a răspuns:

„Această decizie va fi luată în considerare de către specialişti când se va formula o recomandare sau alta. Dar este un pas important”.

Reamintim că, joi, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a transmis că vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”. Decizia a fost transmisă în speța unor copii cărora li s-a refuzat înscrierea la grădiniță în Republica Cehă pentru că nu erau vaccinați.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Președintele Senatului, Anca Dragu, salută decizia CEDO privind vaccinarea obligatorie: Va fi luată în considerare de specialiști în România. Este un pas important”

  1. Draga de Dragu… A citit DOAR concluziile, nu și conținutul!… Băi, ce vremuri am ajuns să trăim!…

  2. Depinde cum interpretezi decizia chiar daca este CEDO , iar de multe ori s-a constat in multe dosare de incalcare drepturi individuale , subiectivitatea acestei institutii , a caror decizii nu pot fi atacate sau contestate prin alte institutii , macar printr-o verificare formala a deciziei respective , privind legalitatea ei , de exemplu ” dreptul la viata ” corelat cu ” dreptul la sanatate ” corelat ” cu dreptul la asistenta medicala corecta ” il am si eu si altii ca mine care nu doresc vaccinarea din motive bine fundamentate chiar de catre unii dintre cei in cauza , profesionistul medical , sau de nr. de decese datorate vaccinari , sau de poltica irationala a acestei vaccinari , etc , etc , Intrebare ” mie sau la altii ca mine imi incalca cineva aceste drepturi ” conform CEDO , sau decidem numai ceea ce primim ca ” sarcina ” ? . cu respect

Comentariile sunt închise.