Șeful DSU, Raed Arafat, se dezice de protocolul de înmormântare în cazul persoanelor decedate după infectarea cu covid: Nu are logică, trebuie modificat!

După mai bine de un an de zile, interval în care persoanele decedate după infectarea cu covid- peste  24.000 de mii, potrivit statisticilor oficiale– au fost înmormântate în saci de plastic, potrivit unui protocol stabilit în 2020 de autorități, șeful DSU, Raed Arafat spune acum că acesta nu are nicio logică și că trebuie modificat.

Declarația a fost făcută, marți seara, la Antena 3.

Care este logica pentru care o persoană poate să iasă din izolare după 14 zile fără test și este considerată vindecată pe când o persoană care a decedat, chiar și la mai mult de 14 zile după confirmarea cu COVID-19 nu poate să fie dusă la groapă cu tot ritualul creștin?, a fost întrebat Raed Arafat.

„Nu există logică aici.

Pot să vă spun că au fost două discuții pe această temă. La solicitarea Secretariatului de Stat pentru Culte am avut o discuție chiar la noi la Ministerul de Interne cu reprezentanții cultelor și cu colegii de la Ministerul Sănătății şi la finalul discuției a fost că toată lumea este de acord inclusiv INSP că trebuie modificată această regulă.

Dacă la început lucrurile nu erau clare ele s-au clarificat și trebuie modificată regula să devină mai flexibilă, mai permisivă ca oamenii să poată să facă lucrurile cum cer obiceiurile, respectând unele reguli sanitare.

Acest lucru a plecat de la discuția respectivă cu colegii de la Ministerul Sănătății că urmează să se discute pentru modificarea ordinului. Este un ordin emis de ministerul Sănătăţii”, a declarat, la Antena3, Raed Arafat.

Reamintim că medicul psihiatru Gabriel Diaconu a discutat despre protocolul de înmormântare stabilit de autorități în contextul pandemiei, relatând cumplita experiență prin care a trecut, când- confrutându-se cu pierderea tatălui decedat după infectarea cu covid- nu a avut voie să-l îmbrace pentru înmormântare.

Neam de neamul nostru nu ne-am îngropat morţii goi, până în anul 2020, a subliniat medicul Gabriel Diaconu, luni seară, la Antena3.

Potrivit protocolului de înmormântare emis, în 2020, de Ministerul Sănătății, „persoana decedată va fi transportată de la spital la morgă în saci impermeabili dubli și închiși ermetici, iar înmormântarea se va face în cel mai scurt timp posibil cu sicriul sigilat”.

 

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Șeful DSU, Raed Arafat, se dezice de protocolul de înmormântare în cazul persoanelor decedate după infectarea cu covid: Nu are logică, trebuie modificat!”

Comentariile sunt închise.