UPDATE. Proiect AUR: Starea de alertă, prelungită de Guvern cel mult 90 de zile. Co-președintele AUR, George Simion: De un an de zile se tot prelungește starea de alertă și Parlamentul nu este întrebat

ACTUALIZARE ORA 12.00

Partidul AUR depune, miercuri, un proiect privind limitarea la 90 de zile a perioadei în care starea de alertă poate să fie prelungită de către Guvern, a anunțat co-președintele AUR, deputatul George Simion.

„Deputatul AUR de Galați, Lilian  Scripnic,  a inițiat o lege prin care să nu se mai permită Guvernului să prelungească starea de alertă sine die. Suntem într-o permanentă stare de alertă și Parlamentul nu este întrebat”, a anunțat deputatul George Simion.

Potrivit acestuia, inițiativa legislativă de modificare a Legii nr. 55/2020 prevede că măsurile dispuse pe durata stării de alertă ce vizează restrângerea exercițiului unor drepturi sau a unor libertăți fundamentale pot fi dispuse pentru o perioadă de maximum de 90 de zile de la instituirea stării de alertă.

„După 3 luni, sub umbrela stării de alertă, Guvernul va putea lua doar măsuri excepționale de management, de organizare, nu de restrângere a drepturilor și a libertăților cetățenilor. Va putea organiza, de exemplu, spitalele, sistemul de intervenție în situații de urgență, testarea, vaccinarea, va putea achiziționa prin proceduri speciale echipamente medicale și medicamente, dar nu ne va mai putea restrânge dreptul la educație, la muncă, la circulație, libertatea de întrunire și asociere, de exprimare etc”, a explicat George Simion.

Știrea inițială:

Co-președinții partidului AUR, senatorul Claudiu Târziu și deputatul George Simion, susțin, miercuri, de la ora 11:00, o conferință de presă, miercuri, în Foaierul Sălii de Plen a Senatului.

„Noile restricții intrate în vigoare în contextul sanitar actual și nemulțumirile românilor exprimate inclusiv prin intermediul protestelor, victoria Alianței pentru Unirea Românilor la Curtea Constituțională, susținerea pe agenda publică, de către diverși actori politici, a temei antisemitismului, lansarea ideii periculoase de scoatere în afara legii a partidului AUR,  dar și situația românilor din Ucraina sunt câteva dintre subiectele care vor fi abordate în cadrul conferinței”, a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, partidul AUR.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost