Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, singurul din țară care permite vizitarea pacienților covid de către familie. Măsura are rol de susţinere psihologică

Pacienții covid internați la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, inclusiv cei din secția ATI, pot fi vizitați de membri ai familiei, cu respectarea unor condiții stricte pentru prevenirea infectării, anunță Monitorul de Suceava.

Potrivit sursei citate, managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a declarat, luni, că decizia a fost luată împreună cu medicul epidemiolog, încă de când a preluat mandatul pentru conducerea interimară a unității medicale, respective din în luna iulie a anului trecut.

„Am decis că este bine și putem să aprobăm aceste vizite pentru pacienții aflați în stare gravă. Este foarte important ca acești pacienți să aibă suportul celor dragi. Am încercat să suplinim prin prezența medicilor și psihologilor, dar nu este întotdeauna de ajuns. Este foarte important ca cel aflat în stare gravă, în stare critică, să simtă că are suportul celor dragi”, a afirmat dr. Calancea.

Pentru aceasta, spitalul a elaborat o procedură care reglementează accesul la pacienții în stare gravă, atât în secția ATI-Covid, cât și în celelalte secții. Accesul se face cu respectarea strictă a regulilor epidemiologice, cu echipare corectă și cu asumarea anumitor riscuri din partea celor care vizitează un pacient. Vizitele sunt permise doar pentru rudele de gradul I și doar o singură persoană poate merge la pacient.

„Încercăm să înțelegem nevoia celui care se află în suferință și să-i ameliorăm starea de sănătate. Zilnic, în toate secțiile spitalului sunt cam 10-15 vizite pe zi”, a precizat dr. Calancea.

Totodată, coordonatorul secției ATI Covid din spital, dr. Dănuț Barbunc, a subliniat că utilitatea acestor vizite din partea familiei, îndeosebi pentru pacienții conștienți din ATI, este de necontestat.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, singurul din țară care permite vizitarea pacienților covid de către familie. Măsura are rol de susţinere psihologică”

Comentariile sunt închise.