Premierul Cîțu: Este nevoie de implicarea Bisericii în campania de vaccinare, mai ales în mediul rural. Ce a răspuns Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române

Premierul Florin Cîțu, a solicitat, luni, implicarea Bisericii în campania de vaccinare, mai ales în mediul rural, astfel încât „lumea să vrea să se vaccineze”, iar până la sfârșitul lunii iulie a.c. să se vaccineze peste 10 milioane de români.

„Este foarte important ca toţi – şi aici fac un apel la toţi politicieni, la coaliţia de guvernare, la primarii aleşi, la consilierii locali, la preşedinţii de consilii judeţene – cu toţii să meargă şi să facă campanie sau să prezinte campania de vaccinare, pentru ca toţi românii să aibă informaţiile la zi în ceea ce priveşte campania de vaccinare.

Mai mult, este nevoie, și am spus-o și la întâlnirea cu cultele, și mi s-au dat asigurări, dar vreau să spun și aici public, este nevoie de o implicare a Bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural. Este nevoie ca toți românii din mediul rural să aibă aceste informații, să poată să se vaccineze.

M-am asigurat că avem dozele necesare pentru vaccin, dar, așa cum arată astăzi lucrurile, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la sfârșitul lunii iulie. Deci mergem mai repede decât ne-am programat, dar este important ca toată lumea să vrea să se vaccineze”, a spus, luni, premierul Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă.

În replică, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat, pentru Agerpres, că „Biserica Ortodoxă şi-a exprimat şi reiterat poziţia sa favorabilă vaccinării”.

„Ajutorul Bisericii există şi se traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioşi a informaţiilor cuprinse în broşura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte. Conţinutul acestei broşuri despre vaccin e cunoscut de preoţi. Ei îl comunică credincioşilor. Aşa au fost rugaţi. Clericii pot transmite informaţiile despre vaccinarea ‘gratuită, sigură şi voluntară’ aşa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai înalte autorităţi medicale din România şi Europa. Este ceea ce pot face acum reprezentanţii cultelor, care, fără excepţie, sunt favorabile vaccinării (…)

Personal, pledez în mod ferm pentru implicarea preoţilor în acest act de informare onestă a credincioşilor. Biserica Ortodoxă şi-a exprimat şi reiterat poziţia sa favorabilă vaccinării, salutând cu bucurie apariţia vaccinurilor. În calitatea pe care o am, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită să se informeze cât mai atent şi din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului şi, în urma consultării cu medicul de familie, să ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor şi a celor dragi. Eu am făcut-o, vaccinându-mă”, a spus Vasile Bănescu, potrivit Agerpres.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Premierul Cîțu: Este nevoie de implicarea Bisericii în campania de vaccinare, mai ales în mediul rural. Ce a răspuns Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române”

  1. Speram ca aceasta solicitare facuta din nou bisericii sa nu semene a santaj in legatura cu Sfintele Pasti la ortodoxi!

  2. După ce au reușit să îi prostească pe români să își taie craca de sub ei boicotând Referendumul pentru Familie, acești diavoli împielițați au TUPEUL de a solicita Bisericii sprijin pentru campania pentru vaccinare. Eu unul NU AM NICI MĂCAR O UMBRĂ DE ÎNCREDERE în absolut nici o campanie provenită de la acești demoni postați pe post de politicieni și nici a tembeliziunilor care le trâmbițează non-stop mizeriile ”progresiste” și ”democratice”.

Comentariile sunt închise.