CDC schimbă metodologia de raportare a infectărilor COVID pentru a crește, din pix, eficacitatea vaccinurilor

CDC (Centrul pentru Controlul Bolilor) din SUA a publicat pe site-ul propriu un material în care explică cum se modifică regulile de raportare a infectărilor de gripă chinezească în cazul celor vaccinați.

Astfel, după noua metodologie care a intrat în vigoare începând cu data de 1 mai 2021, rapoartele CDC vor conține doar cazurile de infectare care au dus la spitalizare sau deces. Cu alte cuvinte, nu se mai raportează cazurile asimptomatice sau cele cu simptome ușoare.

Începând cu data de 1 mai 2021, CDC a decis să nu mai monitorizeze toate cazurile de infectări (COVID, n.n.) după vaccinare și se va concentra doar pe cazurile de infectare care au avut ca rezultat spitalizarea sau decesul pacienților. Această schimbare va contribui la maximizarea calității datelor colectate cu privire la cazurile cu cea mai mare importanță clinică pentru sănătatea publică.

Conform CDC, o persoană se consideră vaccinată anti COVID la cel puțin 14 zile după administrarea dozei finale a vaccinului, Pfizer și Moderna necesită doua doze, Johnson & Johnson doar o doză.

Și iată cum crește, din pix, eficacitatea vaccinului. Dacă aceleași principii s-ar fi aplicat de la început oare mai aveam pandemie? Cu siguranță nu, marea majoritate a cazurilor de îmbolnăvire de gripă chinezească au fost cazuri ușoare sau asimptomatice.

Conform site-ului WorldMeter, în acest moment, la nivel mondial, sunt 15.204.996 de cazuri active de gripă chinezească dintre care 99,4%, adică 15.107.459, sunt cazuri ușoare. Doar 0,6%, adică 97.537, sunt cazuri serioase sau critice. Oare ar mai fi isteria asta mondială dacă s-ar raporta, așa cum specifică noua metodologie a CDC, doar 97.537 de cazuri de gripă chinezească la nivel mondial? Oare ar mai fi campania asta de vaccinare aproape forțată? Cu siguranță nu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost