Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu: Cu Legea divină în minte și modelul Hristic în inimă, fiecare dintre noi este chemat la o revoluție personală. Prin comparație cu această misiune, oricare alta devine irelevantă

Pentru ca Învierea Domnului să fie un fapt real, nu doar o evocare, ea trebuie să se petreacă în inima noastră, și-o dată cu Învierea din noi, va învia lumea toată, a transmis, în Sâmbăta Mare, co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Redăm integral mesajul liderului AUR, Claudiu Târziu:

„Iisus Hristos S-a întrupat pentru a aduce o Lege nouă, adică o nouă ordine a lumii. A vizat, deci, o revoluție, în sens etimologic: să restaureze omul, să-l readucă la condiția lui inițială de fiu al lui Dumnezeu, de care singur s-a îndepărtat.

Degeaba zic unii că Mîntuitorul a fost crucificat pentru că nu a promis revoluție – ceea ce așteptau evreii. Ba tocmai de aceea a fost răstignit, că a adus revoluția! Numai că fariseii și cărturarii au confundat-o cu o erezie, iar poporul – cu o încăierare politică.

Așadar, cu Legea divină în minte și modelul hristic în inimă, fiecare dintre noi este chemat la o revoluție personală. Prin comparație cu această misiune, oricare alta devine irelevantă.

Totuși, omul este o ființă socială și nu poate rămîne indiferent la destinul comunității. Așa încît, cînd societatea nu doar că nu mai respectă Legea și că disprețuiește Modelul, dar face legi contra Legii și prigonește Modelul, atunci omul creștin are obligația să se opună acestui ”progres” (greșit numit ”revoluție”), printr-o nouă 𝑟𝑒𝑣𝑜𝑙𝑢𝑡̦𝑖𝑒 la nivel comunitar. Pentru că într-un mediu total viciat numai sfinții ar mai putea rămîne necorupți. Și chiar dacă toți avem vocația sfințeniei, nu toți avem puterea sfinților. Cei mai mulți avem nevoie de puncte de sprijin pământești în haosul acestei lumi.

Din perspectivă creștină, revoluția în cetate nu poate fi 𝑡𝑜𝑡𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑟𝑎̆, adică nu urmărește instaurarea unei teocrații, ci revenirea la situația în care poți 𝑎𝑙𝑒𝑔𝑒. Pentru că Dumnezeu ne-a dăruit libertatea, iar noi nu avem dreptul ca, în numele Lui, să o suprimăm. Dimpotrivă, avem obligația să o apărăm.

Astăzi ne confruntăm cu o accelerare a „revoluției” (neo-)marxiste, iar lumea veche, întemeiată pe și guvernată de preceptele creștine este amenințată cu extincția. Un instrument și în același timp un nume de scenă al acestei ”revoluții” este ”corectitudinea politică”. Acestei false 𝑟𝑒𝑣𝑜𝑙𝑢𝑡̦𝑖𝑖 creștinii trebuie nu doar să-i reziste, ci să i se opună, pînă la a o înfrînge. Și nu doar cu 𝑎𝑟𝑚𝑒𝑙𝑒 consacrate: rugăciune, post, spovedanie, împărtășanie, fapte bune. Ci și prin mijloace 𝑝𝑜𝑙𝑖𝑡𝑖𝑐𝑒. Adică prin acționarea unor pîrghii de putere asupra cetății (comună, oraș, județ, stat).

Iată ce revoluție ne cere acum Iisus Hristos! El înviază pentru noi și așteaptă să înviem și noi întru El.

Pentru ca Învierea Domnului să fie un fapt real, nu doar o evocare, ea trebuie să se petreacă în inima noastră. Și-o dată cu Învierea din noi, va învia lumea toată.

Învierea Domnului în inimă vă doresc, frați creștini. Hristos a înviat!

* 𝘜𝘯 𝘵𝘦𝘹𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘷𝘦𝘤𝘩𝘪, 𝘱𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘪̂𝘭 𝘳𝘦𝘪𝘢𝘶 𝘯𝘶 𝘥𝘰𝘢𝘳 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘢̆ 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘥𝘦 𝘢𝘤𝘵𝘶𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦, 𝘤𝘪 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘢̆ 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦𝘢 𝘶𝘯𝘦𝘪 𝘳𝘦𝘷𝘰𝘭𝘶𝘵̦𝘪𝘪 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘦𝘳𝘷𝘢𝘵𝘰𝘢𝘳𝘦 𝘢 𝘥𝘦𝘷𝘦𝘯𝘪𝘵 𝘴𝘵𝘳𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯𝘵𝘢̆.”

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost