Dr. Fauci a susținut experimentele periculoase asupra coronavirușilor chiar cu riscul declanșării unei pandemii

Nu mai departe decât în octombrie 2012 dr. Anthony Fauci, țarul luptei împotriva pandemiei de gripă chinezească în SUA, a susținut într-o revistă de specialitate a Societății Americane de Microbiologie, că efectuarea de experimente pe viruși contagioși pentru creșterea potenței acestora merită riscul – chiar dacă aceste experimente ar putea duce accidental la o pandemie.

Exact aceste tipuri de experimente se desfășurau la Institutul de Virologie din Wuhan, China, locul de unde s-a declanșat pandemia actuală.

În materialul publicat în 2012, Fauci a recunoscut că cercetările sunt riscante și că ar putea duce la accidente grave de laborator, dar a argumentat că reprezintă o „muncă importantă” care merită riscul:

„Într-un scenariu puțin probabil, dar imaginabil, ce se întâmplă dacă un om de știință se infectează, se creează un focar și, în cele din urmă, se declanșează o pandemie?

Sunt întrebări legitime. Având în vedere posibilitatea unui astfel de scenariu – oricât de îndepărtat ar părea – ar fi trebuit efectuate și / sau publicate rezultatele experimentelor respective?

Mulți oameni de știință care lucrează în acest domeniu ar putea spune – așa cum am spus și eu – că beneficiile unor astfel de experimente și cunoștințele acumulate depășesc riscurile.”

Sursa: New York Post


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Dr. Fauci a susținut experimentele periculoase asupra coronavirușilor chiar cu riscul declanșării unei pandemii”

Comentariile sunt închise.