Dr. Fauci a susținut experimentele periculoase asupra coronavirușilor chiar cu riscul declanșării unei pandemii

Nu mai departe decât în octombrie 2012 dr. Anthony Fauci, țarul luptei împotriva pandemiei de gripă chinezească în SUA, a susținut într-o revistă de specialitate a Societății Americane de Microbiologie, că efectuarea de experimente pe viruși contagioși pentru creșterea potenței acestora merită riscul – chiar dacă aceste experimente ar putea duce accidental la o pandemie.

Exact aceste tipuri de experimente se desfășurau la Institutul de Virologie din Wuhan, China, locul de unde s-a declanșat pandemia actuală.

În materialul publicat în 2012, Fauci a recunoscut că cercetările sunt riscante și că ar putea duce la accidente grave de laborator, dar a argumentat că reprezintă o „muncă importantă” care merită riscul:

„Într-un scenariu puțin probabil, dar imaginabil, ce se întâmplă dacă un om de știință se infectează, se creează un focar și, în cele din urmă, se declanșează o pandemie?

Sunt întrebări legitime. Având în vedere posibilitatea unui astfel de scenariu – oricât de îndepărtat ar părea – ar fi trebuit efectuate și / sau publicate rezultatele experimentelor respective?

Mulți oameni de știință care lucrează în acest domeniu ar putea spune – așa cum am spus și eu – că beneficiile unor astfel de experimente și cunoștințele acumulate depășesc riscurile.”

Sursa: New York Post

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Absolvent al Facultății de Matematică, secția Informatică, din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Alături de dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

2 comentarii la „Dr. Fauci a susținut experimentele periculoase asupra coronavirușilor chiar cu riscul declanșării unei pandemii”

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: