Danemarca a lansat pașaportul digital coronavirus

Guvernul danez a prezentat vineri, 28 mai 2021, pașaportul digital pentru coronavirus care le va permite oamenilor să călătorească în străinătate sau în Danemarca, să meargă la coafor, la un salon de tatuaje, să ia masa în interiorul unui restaurant sau oriunde altundeva este nevoie.

Pașaportul corona pe care îl prezentăm astăzi poate fi utilizat de la 1 iulie, când se va putea călători în interiorul UE”, a declarat ministrul finanțelor Nicolai Vammen.

Aproximativ 20% din cei 6 milioane de cetățeni danezi au fost complet vaccinați, potrivit ultimelor cifre, a spus el.

În timpul unei conferințe de presă în fața aeroportului din Copenhaga, ministrul Sănătății, Magnus Heunicke, a ridicat telefonul pentru a arăta aplicația, care are un cod QR și o bară verde doar dacă persoana a fost vaccinată de două ori sau a avut recent rezultat negativ pentru COVID-19.

Aplicația este extrem de simplă și foarte ușor de utilizat”, a spus Heunicke. „Nu există nicio îndoială că va trebui să o folosim în perioada imediat următoare, dar este, desigur, ceva care trebuie eliminat treptat„.

Oamenii vor trebui să prezinte dovada imunizării înainte de a intra într-un aeroport, un port, o gară, un salon de înfrumusețare, un restaurant etc.

În anumite cazuri un certificat de imunizare pe hârtie poate fi trimis prin poștă pentru a avea același scop ca și aplicația.

„Este o soluție care este foarte ușor de utilizat”, a spus Wammen.

Wammen nu a putut spune dacă toate țările UE vor avea sisteme similare operaționale până la sfârșitul lunii iunie, dar Danemarca este deja pregătită.

Sursa: AP via Yahoo

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Danemarca a lansat pașaportul digital coronavirus”

  1. Abia aștept să îmi implantez un cip în creier. Îmi va face viața așa de ușoară, încât nici măcar nu va fi nevoie să mai gândesc eu. Vor gândi guvernanții și tembeliziunile pentru mine! Minunat!

Comentariile sunt închise.