Dr. Oana Mihaela Secară: Forțarea vaccinării doar pentru că Guvernul a cumpărat prea multe doze este aberantă. Nu există niciun argument pentru vaccinarea în masă a copiilor

Vaccinarea în masă nu se justifică atâta timp cât și vaccinații transmit și fac boala în aceeași măsură ca și nevaccinații, avertizează medicul Oana Mihaela Secară.

Forțarea vaccinării în masă doar pentru că Guvernul a cumpărat prea multe doze de la producători este absolut aberantă, a declarat, pentru Național, dr.Oana Mihaela Secară.

Scăderea drastică și continuă a numărului de cazuri relevă inutilitatea vaccinării în acest moment, mai arată medicul, care subliniază că imunitatea colectivă deja s-a instalat în România.

„Se justifică cel mult vaccinarea persoanelor vulnerabile, cu anumite comorbidități, care au o anumită vârstă, după analizarea fiecărui caz împreună cu medicul curant, adică să pună în balanță avantaje și dezavantaje.

Repet, vaccinarea în masă ca metodă de oprire a transmiterii bolii nu se justifică pentru că ea nu se oprește prin vaccinare, că vaccinații transmit boala. Și vaccinații transmit boala la fel de ușor ca și cei nevaccinați, asta este foarte clar. Faptul că faci o formă ușoară de boală, dacă ăsta este efectul vaccinului, deși nu știm încă, vom vedea în timp, nu înseamnă deloc că nu transmiți boala.

Iar proporția de vaccinați care fac boala este aceeași ca și în cazul nevaccinaților, la fel ca și la gripă. Asta se va dovedi în următoarea perioadă, pentru că nimeni nu a studiat așa ceva. Că nu a stat nimeni să testeze vaccinații, ca să îi poți compara cu nevaccinații.

Și mai important este însă că este clar că nu există niciun argument pentru vaccinarea în masă a copiilor, pentru că ei fac boala și o transmit în continuare, deci nu protejează pe nimeni, și ei nu fac forme grave, deci nu poți spune că îi protejezi pe ei de forme grave.

Așa că nu are sens să vaccinăm în masă copiii cu un vaccin pe care nu l-am testat suficient, pentru că în fața lor sunt 70-80 de ani de viață. De ce să ne grăbim la copii? Pentru că ei nu au o problemă”, a declarat, pentru Național, dr. Oana Mihaela Secară, șeful Compartimentului de prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale de la Spitalul Onești, Bacău.

Totodată, medicul Oana Mihaela Secară semnalează faptul că autoritățile au folosit ratele de incidență cumulate ale cazurilor pentru instituirea măsurilor de restricții, dar nu le folosesc și pentru relaxarea măsurilor.

„Se vede clar că rata de incidență a cazurilor este sub nivelul oricărei stări de alertă. Și nu se mai justifică niciun fel de restricție. (…) Scăderea numărului de cazuri arată că există un grad de imunizare suficient și că avem un grad ridicat de rezistență datorită sezonului cald”, a conchis dr.Oana Mihaela Secară.

Reamintim că, rata de infectare a scăzut sub 1,5 în întreaga țară, toate județele și Capitala fiind în scenariul verde.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Dr. Oana Mihaela Secară: Forțarea vaccinării doar pentru că Guvernul a cumpărat prea multe doze este aberantă. Nu există niciun argument pentru vaccinarea în masă a copiilor”

  1. A cumparat , fiindca este o afacere internationala globala , si toti au de castigat bani din asta , mai multi cei care au initiat-o , mai putin cei care o aplica , iar altii doar ” firimituri ” pe seama prostilor , dar sunt bune si aceste firimituri .pentru unii dintre ei.

Comentariile sunt închise.