Medicul Monica Pop, despre abordarea Guvernului privind vaccinarea: Arată o disperare nemaipomenită. Ce prostie e asta să se vaccineze la poarta stadionului?

Modul în care Guvernul promovează vaccinarea, cu facilități pentru vaccinați, acces interzis celor nevaccinați sau vaccinare la poarta stadionului, reflectă nu doar discriminare, ci și o disperare nemaipomentă, a spus, joi, medicul Monica Pop.

Medicul Monica Pop a criticat modul în care Guvernul derulează campania de vaccinare și a reamintit că și o persoană vaccinată se poate infecta și transmite mai departe.

Totodată, medicul Monica Pop a atras atenţia că sunt persoane care au anumite patologii şi care nu se pot vaccina.

„Arată o disperare nemaipomenită și este o presiune foarte mare pusă pe populație. Unde scrie ce se întâmplă cu cei care din cauza unor patologii nu pot face vaccinul? Cine a hotărât și unde scrie asta? Sunt oameni care nu pot face vaccinul pentru că au contraindicații. Ce se întâmplă cu acești oameni?

Nu numai că, consider că este o discriminare, dar arată a disperare. Ce prostie e asta să se vaccineze la poarta meciului? Ce valoare are vaccinul acela? Unul care se duce la poarta stadionului, pentru că vrea să se ducă, poate că este infectat şi atunci se va vaccina. Ce valoare are? Niciuna! Îi infectează pe toți. E normal?

Nu știu câți medici au participat la hotărârile astea, dar sunt niște lucruri total nemedicale. Ca să nu mai vorbim de faptul că, încă o dată și pentru toată lumea, vaccinul determină ca organismul respectiv dacă face o boală să nu facă o formă gravă, dar nu evită îmbolnăvirea.

Deci orice vaccinat se poate infecta. Cel care este vaccinat, sigur că este mai protejat și poate face o formă mai ușoară sau asimptomatică și poate infecta pe toți, pentru că transmite, chiar dacă el este vaccinat. Și părerea mea este că trebuie test, aia este altceva”, a spus medicul Monica Pop la Antena 3.

Noile măsurile anunțate de Guvern

Premierul Cîțu a anunțat, joi, noile măsuri, condiționate de vaccinare, care intră în vigoare, începând de la 1 iunie, printre care:

– creșterea numărului participanților la activitățile cultural-artistice de divertisment, desfășurate în spații deschise, de la 500 la 1.000 de persoane. Pot participa doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală;

– desfășurarea activităților cultural-artistice de divertisment în spații deschise, cu participarea publicului peste 1.000 de persoane, doar care sunt vaccinate;

–  s-a mărit la 8 numărul persoanelor care pot circula în grupuri;

– s-a aprobat desfășurarea evenimentelor private, nunți, botezuri, etc., cu 50 de persoane în spații închise și 70 de persoane în spații deschise. Numărul persoanelor participante poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate;

-a fost crescut numărul persoanelor care pot participa la cursuri de instruire și workshop-uri în spații închise de la 50 la 70 și creată posibilitatea desfășurării la capacitate maximă a spațiului, dacă la activitate participă doar persoane vaccinate;

-s-au redeschis locurile de joacă din spaţiile închise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi sub condiţia ca însoţitorii copiilor să facă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

-a fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activităţi în sălile de sport sau fitness, de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului, numărul participanţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi.

-s-au redeschis piscinele interioare, cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului. A fost crescut gradul de ocupare a meselor din restaurantele de interior de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului. Numărul participanţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost