PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud: Basarabenii să se simtă români și să aibă puterea să-și mărturisească identitatea și credința

Basarabenii să nu se mai simtă străini în România, să se simtă români și să aibă puterea să-și mărturisească identitatea și credința, a spus PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, informează Doxologia.ro.

Episcopul Basarabiei de Sud a participat, la începutul acestei săptămâni, la conferința „Migrația credincioșilor- oportunitate și vulnerabilitate duhovnicească”, organizată de Arhiepiscopia Iașilor.

„Dragi slujitori ai sfintlor altare, vă mulțumesc pentru înfrățirile pe care le-ați făcut unii dintre dumneavoastră cu parohii din Basarabia și vă invităm cu multă bucurie să veniți să vedeți aceste comunități și la fața locului. Am mai slujit la unele dintre parohiile dumneavoastră și m-am bucurat să văd acolo și credincioși basarabeni stabiliți aici, la Iași, unde au mai mare deschidere decât cei din țară și unde creează, încet-încet, punți de legătură prin rudele lor, prin prietenii lor, fiind în același timp aproape de Biserică.

Vă mulțumim, Înaltpreasfinția Voastră, pentru sprijinul acordat Episcopiei Basarabiei de Sud în această perioadă și pentru tot ceea ce faceți ca noi să putem continua și intensifica lucrarea misionară din acest spațiu și sperăm ca prin implicarea și prin slujirea noastră, prin identificarea unor soluții pastorale pentru problemele concrete, să putem consolida Ortodoxia, iar basarabenii să nu se mai simtă străini aici, să se simtă români și să aibă puterea să-și mărturisească identitatea și credința”, a spus PS Veniamin.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost