Senatorul Claudiu Târziu, după aproape 30 de ani în presă: Aveam obligația de a intra în politică, încercând să fac mai mult. Este o chemare pe care nu mă îndoiesc că o simt tot mai mulți români care își iubesc meseria

Senatorul Claudiu Târziu, jurnalist timp de aproape 30 de ani, a transmis, luni, de Ziua Libertății Presei, un mesaj în care a explicat motivele pentru care a ales să renunțe la presă pentru a intra în politică, o decizie dureroasă, luată din dorința de face mai mult pentru țară.

N-aș fi părăsit presa nici picat cu ceară. Am făcut-o cu durere, din disperare. Aveam obligația de a intra în politică, încercînd să fac mai mult. Este o chemare pe care nu mă îndoiesc că o simt tot mai mulți români care își iubesc meseria. Și nu-i vor mai rezista mult, a explicat liderul AUR, senatorul Claudiu Târziu.

„Astăzi a fost Ziua Presei. Nu știu dacă breasla jurnaliștilor, din care am făcut parte timp de 28 de ani, din 1992 pînă în 2020, mai are multe de sărbătorit la meridian românesc. Industria este în suferință din multe pricini, asupra cărora nu vreau să mă opresc acum. Sper însă să pot schimba ceva în bine pentru ea, din poziția mea actuală. Pentru că aceste aproape trei decenii în care am practicat nobila meserie de jurnalist a fost cea mai frumoasă din viața mea de pînă acum.

Dumnezeu a fost extrem de bun cu mine să-mi dea harul scrisului și, mai mult, să-mi scoată în cale oamenii potriviți, care m-au învățat cum să-mi înmulțesc talantul acesta. Îi port în rugăciune mereu.

Am intrat în presă crezînd că pot schimba lumea. Și, cît mi-a fost dat pe bucățica mea, mi-am urmat crezul. Am luptat pentru promovarea valorilor, pentru stoparea abuzurilor, pentru pedepsirea corupților, pentru redescoperirea României frumoase, pentru coagularea și nutrirea unei noi elite. Am lucrat pentru unele dintre ziarele cele mai importante de la vremea respectivă: Evenimentul Zilei, Ziua, Jurnalul național, Gardianul, Cotidianul. Mi-am încheiat cariera la Formula As, o adevărată școală de presă, unde nu m-am simțit o clipă un simplu angajat, ci un membru al familiei”, a scris, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu.

Sursa foto: Claudiu Târziu

Potrivit acestuia, meseria de jurnalist este o adevărată taină.

„În această meserie am cunoscut puterea adevărului, care decapitează politicieni și întemnițează mafioți, dar și forța de a crea realități a cuvîntului. E o taină. Și o mare responsabilitate pentru cel care mînuiește cuvîntul. Pentru că, dacă vei crede în bine și frumos, cuvîntul tău va descoperi binele și frumosul. Iar dacă vei crede în rău și urît, cuvîntul tău va naște monștri”, a subliniat Claudiu Târziu.

Senatorul Claudiu Târziu a explicat care au fost motivele pentru care a ales să renunțe la presă și să intre în politică.

„N-aș fi părăsit presa nici picat cu ceară. Cel puțin nu atîta vreme cît mai există Formula As și alte cîteva oaze de normalitate. Am făcut-o cu durere, din disperare. Nici presa, nici societatea civilă organizată nu mai sînt suficiente pentru a salva ce se mai poate salva. Aveam obligația de a intra în politică, încercînd să fac mai mult. Este o chemare pe care nu mă îndoiesc că o simt tot mai mulți români care își iubesc meseria (oricare ar fi aceea) și care se cutremură de scîrbă cînd aud de politică. Și nu-i vor mai rezista mult. Își vor asuma riscul, din disperare și din… dragoste. Nădăjduiesc ca partea rămasă sănătoasă a presei să-i înțeleagă și să-i sprijine. Și mai sper ca împreună să reușim”, a spus senatorul Claudiu Târziu.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost