Sociolog: AUR este al treilea partid din România, a depășit USR PLUS în sondaje

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a ajuns pe locul 3 în intențiile de vot ale românilor, a declarat sociologul Vladimir Ionaș, pentru Ziare.com.

„Pot confirma faptul ca AUR a depășit USRPLUS în sondaje. Nu pot spune momentan procente, dar într-adevar, AUR este al 3-lea partid din România, după PSD si PNL. Nu este o diferență foarte mare între AUR si USRPLUS, dar a reuțit sa depășească în intenția de vot USRPLUS”, a declarat, pentru Ziare. com, sociologul Vladimir Ionaș.

Potrivit sursei citate, sociologul a explicat faptul ca ascensiunea AUR în sondaje vine pe fondul încrederii tot mai scăzute pe care romanii o au în partidele politice vechi.

„Cresterea AUR vine strict pe lipsa de incredere a cetatenilor in politica. USRPLUS nu mai reprezinta acea noutate care i-a adus succesul in alegerile anterioare. AUR i-a luat acest loc.

Prezenta estimata la urne foarte scazuta reuseste sa faca AUR al 3-lea partid din Romania. In plus, AUR reuseste ceva la care nu se asteptau foarte multi: sa rupa chiar din electoratul USRPLUS. O anumita parte a electoratului AUR se suprapune foarte bine cu electoratul USRPLUS, in special cand vine vorba despre persoanele cu o educatie superioara”, a detaliat sociologul Vladimir Ionaș, potrivit sursei citate.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost