Studiu: COVID-19 „NU are strămoși naturali credibili” și a fost creat de oamenii de știință chinezi care au încercat apoi să-și acopere urmele

Conform unui nou studiu ce urmează să apară în publicația de specialitate „Quarterly Review of Biophysics Discovery” sub semnătura profesorului britanic Angus Dalgleish și a omului de știință norvegian Dr. Birger Sørensen, virusul COVID-19 are caracteristici unice care pot fi doar rezultatul manipulărilor genetice la care a fost supus în laborator.

Cei doi oameni de știință susțin că există dovezi care sugerează că cercetătorii chinezi au creat virusul în timp ce lucrau la un proiect de creștere a potenței și transmibilității acestuia în laboratorul de virologie din Wuhan.

În cursul zilei de ieri Congresul SUA a interzis temporar finanțarea de asemenea experimente care implică modificarea virușilor naturali pentru a-i face mai infecțioși cu scopul de a studia efectele lor potențiale asupra oamenilor.

Potrivit studiului, oamenii de știință chinezi au luat o „coloană vertebrală” a coronavirusului natural găsit în lilieci și au îmbinat pe el un nou „vârf”, transformându-l în virusul mortal și extrem de transmisibil care a declanșat pandemia de gripă chinezească actuală.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că COVID-19 „nu are un strămoș credibil natural” și cred, de asemenea, că oamenii de știință chinezi au încercat să-și acopere urmele:

„Credem că după ce virusul a scăpat din laborator au fost creați viruși retro-proiectați. Au modificat virusul, apoi au încercat să demonstreze că are strămoși naturali care au fost cercetați cu ani în urmă.”

Studiul indică, de asemenea, „distrugerea deliberată, ascunderea sau contaminarea datelor” în laboratoarele chineze și notează că „oamenii de știință care au dorit să împărtășească descoperirile lor nu au reușit acest lucru sau au dispărut”.

Până de curând, majoritatea experților au negat cu tărie originile de laborator ale virusului, susținând că nu a fost altceva decât un accident în urma infectării naturale cu virusul animal a unui vânzător din piața de animale vii din Wuhan, China.

Autorii lucrării, profesorul britanic Angus Dalgleish și omul de știință norvegian, dr. Birger Sørensen, au scris că au „dovezi de retro-inginerie a virusului COVID-19 în China” de un an de zile – dar că au fost ignorați de academicieni și reviste importante.

Dalgleish este profesor de oncologie la Universitatea St George din Londra și este cunoscut mai ales pentru descoperirea sa în ceea ce privește crearea primului „vaccin HIV” funcțional.

Sørensen este virolog, președintele companiei farmaceutice Immunor, care a dezvoltat un candidat la vaccinul coronavirus numit Biovacc-19. Dalgleish are, de asemenea, acțiuni în firmă.

Sursa: Daily Mail


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Studiu: COVID-19 „NU are strămoși naturali credibili” și a fost creat de oamenii de știință chinezi care au încercat apoi să-și acopere urmele”

Comentariile sunt închise.