Setul LEGO dedicat homosexualilor a ajuns și în România

Setul LEGO dedicat comunității LGBT a ajuns pe rafturile magazinelor din România, la câteva zile de la lansarea oficială.

Setul LEGO se numește „Cu toții suntem minunați” și este disponibil în mall-uri din București, Cluj, Constanța, Ploiești și Brașov.

Potrivit informațiilor prezentate pe site-ul companiei distribuitoare, setul costă 179,99 lei și este recomandat categoriei de vârstă +18.

captură brickdepot.ro

Compania daneză LEGO a lansat, săptămâna trecută, acest set dedicat comunității LGBT, după cum a relatat RostOnline.

Intitulat „Toată lumea e grozavă”, setul are culori inspirate de steagul curcubeu al comunității LGBT, cărora li s-au adăugat alb și roz, pentru a reprezenta comunitatea transsexualilor și negru și maro, ca o recunoaștere a diversității etnice din cadrul comunității gay.

Mai mult decât atât, figurinele nu au sex – adică nu sunt nici fetițe, nici băieți, în conformitate cu norma progresistă – mai puțin una dintre ele, o figurină mov, cu o perucă stilizată, menită să reprezinte o „regină-drag”, adică o creatură cu sex îndoielnic, prezentă la toate manifestările „gay-pride”.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost