Gropi cu oseminte, descoperite pe șantierul drumului expres Craiova-Pitești

Mai multe gropi cu oseminte au fost descoperite pe şantierul drumului expres Craiova – Piteşti de către arheologii care lucrează în zona respectivă, a anunțat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit faptul că pe raza satului Gîrleşti, comuna Gherceşti, a fost descoperit un sit arheologic cu ocazia efectuării lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti, fiind efectuate mai multe săpături arheologice de către reprezentanţii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, în baza autorizaţiei pentru cercetarea arheologică preventivă emisă de Ministerul Culturii”, a anunțat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj, potrivit Observator.

Poliţiştii au mai precizat că cele mai multe gropi sunt acoperite cu folie de plastic, paza acestora fiind asigurată de către o societate de profil contractată de către societatea care efectuează tronsonul 1 al Drumului Expres.

Momentan lucrarile pe tronsonul menționat au fost sistate, urmând ca arheologii să preia probe din resturile găsite în zona respectivă.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost