Zeci de mii de sârbi, la procesiunea de Înălțarea Domnului. Patriarhul Porfirie: Știm cine suntem, de unde venim și spre ce ne îndreptăm

Zeci de mii de sârbi au participat la procesiunea de Înălțarea Domnului condusă de Patriarhul Porfirie, a anunțat Patriarhia Serbiei, citată de Basilica.

Sfânta Cruce s-a aflat în fruntea procesiunii, iar Patriarhul Porfirie a mers sub Sfântul Epitaf purtat de jandarmi și înconjurat de copii în costume tradiționale.

Sursa foto: Patriarhia Serbiei

Potrivit sursei citate, în procesiune au fost purtate moaștele Sfântului Cneaz Ștefan, un fragment din moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași și o copie a icoanei Maicii Domnului de la Hilandar.

La final, PF Porfirie a rostit o predică în care a spus că acest eveniment desfășurat pe străzile Belgradului, prima capitală a Serbiei, a demonstrat că „știm cine suntem, de unde venim, dar știm, totodată, și spre ce ne îndreptăm”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Zeci de mii de sârbi, la procesiunea de Înălțarea Domnului. Patriarhul Porfirie: Știm cine suntem, de unde venim și spre ce ne îndreptăm”

  1. Sunt sarbi ca cetatenie , vlahii ca origine multe vorbe dar nici o fapta conceta din partea statului roman inclusiv a partidelor politice care se folosec de propaganda si inceraca sa creeze un conflict manipulatind originea dar in interesul altora si mai putin al lor. Poate totusi de la multe vorbe aruncate in spatiul public , politrukul va gasii si o cale concreta de fapte : fundatii , asociatii , etc, si pentru ei o fapta , o donatie , o investitie ,o finantare culturala , sociala , etc face cat o mie de vorbe.dar vorba lunga, fara fapta , saracia romanului.

Comentariile sunt închise.