Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă (USR PLUS), propune mască obligatorie pentru copiii nevaccinați, din toamnă

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a lansat, joi, o ipoteză incredibilă, anume ca masca să fie obligatorie pentru copiii nevaccinați, din toamnă, când cei mici se întorc la școală.

Întrebată fiind, joi seară, la TVR, cum vede reluarea cursurilor din toamnă, ministrul sănătății, Ioana Mihăilă a răspuns:

„Voi susţine ca, la interior, copiii să rămână cu mască, cel puţin cei care nu sunt vaccinaţi (…) Trebuie judecat şi în funcţie de incidenţă, se poate discuta şi o măsură de relaxare în interior. Totuşi, lecţia din Marea Britanie ne învaţă că atunci când a fost o relaxare a crescut numărul cazurilor”.

În ceea ce privește imunizarea colectivă din toamnă, ministrul Sănătății a precizat că este posibil să mai crească ritmul vaccinării, dar cu effort de convingere mai ales în mediul rural, unde dorinţa de vaccinare este mai redusă, scrie News.ro.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Un comentariu la „Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă (USR PLUS), propune mască obligatorie pentru copiii nevaccinați, din toamnă”

  1. Candva , pe vremuri , in anii 70, era un serial ” Ce vraji a mai facut nevasta mea ” , poate acum ar trebui redifuzat cu titlul ” Ce vraji a mai facut ministrul meu ” , poate doamna ministru in cauza nu citeste bine Constitutia , privind dreptul la educatie si alte drepturi , dar vorba sfanta ” Fericiti cei saraci cu duhul ” , completare ” ca in ban isi gaseste alinarea ” . cu respect pentru doamna ministru.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: