Raed Arafat: După ciclon, urmează caniculă și vânt puternic. Când primesc mesaj RO-Alert, oamenii să asculte și să se adăpostească undeva

După ce s-a implicat în organizarea nunților, stabilind numărul exact de invitați care pot participa la eveniment fără să existe risc de infectare, ultimele zile l-au găsit pe şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, îngrijorat de condițiile meteo din țara noastră.

E drept că inundațiile au făcut prăpăd în întreaga țara, dar nu doar ploile constituie motiv de îngrijorare pentru Raed Arafat, ci și vântul sau canicula anunțată pentru zilele următoare.

Pe scurt, șeful DSU transmite oamenilor să nu-și dezactiveze aplicația Ro-Alert și, de câte ori o aud, să se adăpostească imediat.

Știre:

Şeful DSU, Raed Arafat, a spus duminică, la Antena 3, că în următoarele zile, după inundaţii şi ciclon, urmează vijelii şi caniculă, motiv pentru care cere oamenilor să ţină cont de avertizările Ro Alert.

„Ce nu s-a auzit este că împreună cu canicula care va veni, fiind şi umiditate mare, o să asistăm la vijelii serioase, cu vânt puternic, care să apară brusc, oriunde în ţară, aşa cum a fost şi în 2017.

Dacă se emite o alertă, să asculte şi să se adăpostească oamenii.

La urban, riscul la vijelii e să cadă obiecte, pomi, stâlpi şi să lovească oameni. De aceea, când primesc mesaj Ro Alert, oamenii să se adăpostească undeva şi apoi pot pleca să circule în siguranţă.

Rog să nu-şi dezactiveze aplicaţia Ro Alert”, a transmis, duminică, la Antena 3, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

De altfel, anterior intervenției în emisiunea TV, șeful DSU, Raed Arafat,  a solicitat prefecților, într-o videoconferință să discute cu organizatorii diferitelor evenimente din țară despre riscurile care există în contextul avertizărilor meteo transmise de specialiști.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost