AUR se opune sancționării Ungariei. Condiționarea finanțării europene de asumarea ideologiei unice, de esență neo-marxistă, este inacceptabilă

Alianța pentru Unirea Românilor se opune sancționării Ungariei de către Comisia Europeană, considerând că se aplică un dublu standard, în funcție de acceptarea sau nu a ideologiei corectitudinii politice, ceea ce se află în contradicție cu tratatele europene existente.

Comisia Europeană aplică un dublu standard și amenință că va folosi contra Ungariei un mecanism prin care îi va suspenda la toamnă fondurile europene, pentru că nu se conformează ideologiei unice, de esență neo-marxistă, a diriguitorilor Uniunii, a transmis partidul AUR prin intermediul unui comunicat de presă.

„Alianța pentru Unirea Românilor consideră că această condiționare a aprobării Planurilor de Redresare și Reziliență, precum și a fondurilor europene, de asumare a ideologiei corectitudinii politice, este inacceptabilă și se află în contradicție cu tratatele europene existente.

Cerând Comisiei Europene să aloce fonduri în mod diferențiat doar „maghiarilor cinstiți și de bună credință”, Dacian Cioloș, liderul grupului Renew Europe, face o distincție inadmisibilă între cetățenii europeni, în funcție de acceptarea sau nu a „corectitudinii politice”.

Accesul diferențiat la fondurile europene, pe criterii ideologice, este imoral, incorect și contravine principiilor de funcționare a Uniunii. Este, implicit, un mecanism de penalizare a cetățenilor care au ales în mod democratic, la urne, un guvern cu alte valori și priorități politice diferite decât cele asumate de domul Cioloș.

AUR susține poziția exprimată de co-președinții Grupului ECR, Ryszard Legutko și Raffaele Fitto, care acuză Comisia Europeană de folosirea unor duble standarde față de națiunile membre ale Uniunii: pe cele obediente le recompensează, în timp ce pe cele care o au altă viziune cu privire la viitorul Europei, care pledează pentru subsidiaritate și respectarea Tratatelor, dar și pentru familie și valori creștine, le penalizează sub false pretexte. Acest tip de șantaj riscă să adâncească clivajele valorice care divid o Europă fragilă, să submineze coeziunea deja precară a Uniunii, mai ales după Brexit.

Națiunile europene se confruntă cu un nedorit și inegal război politic și cultural între două viziuni diferite asupra Europei. Într-o parte se află câteva națiuni demne, care au curajul să vorbească despre onoare și tradiție creștină, în plină Europă secularizată, iar în partea cealaltă avem de-a face cu o grupare ideologică intolerantă, ce a acaparat instituțiile generosului proiect care a fost Europa în viziunea părinților ei fondatori.

AUR se poziționează de partea celor care doresc păstrarea diversității culturale și naționale a Europei și care se opun proiectului unei Europe imperiale, care impune prin constrângere o singură viziune despre om și societate.

AUR este pentru o Europă a națiunilor, pentru respectarea tratatelor existente și împotriva tratamentului discriminatoriu pe criterii ideologice a statelor membre și a cetățenilor”, se precizează în comunicatul transmis de AUR.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost