Vicepremierul Dan Barna (USR PLUS): Persoanele vaccinate să meargă la mall în weekend, restul, în cursul săptămânii

Coaliția de guvernare a discutat, vineri, despre stimularea campaniei de vaccinare, printre propunerile discutate fiind și condiționarea accesului în mall-uri în funcție de vaccinare sau tombole cu premii utilaje agricole, în mediul rural.

Anunțul a fost făcut, vineri, de vicepremierul Dan Barna (USR PLUS).

„Am discutat în şedinţa coaliţiei de săptămâna aceasta acest subiect, au fost prezentate mai multe variante asupra cărora premierul şi-a şi exprimat, pentru o parte din ele, susţinerea. E clar că trebuie să venim cu măsuri, pe modelul celorlalte state europene, de a continua să încurajăm şi să susţinem campania de vaccinare pentru că, într-adevăr, probabil valul 4 va avea un efect de stimul din nou pentru acea parte din populaţie care, deşi nu e împotriva vaccinării, nu s-a dus până acum să se vaccineze, dar în egală măsură sunt două tipuri de măsuri, măsurile de încurajare şi de stimulare, dar şi acele măsuri care am văzut că sunt luate de alte ţări prin care pentru cadre medicale, pentru accesul la anumite servicii neesenţiale, spre exemplu, existenţa vaccinării să fie o condiţionalitate.

De exemplu, mersul la mall în weekend, care nu este un serviciu esenţial, să fie condiţionat de existenţa vaccinării, persoanele vaccinate să poată să meargă la mall în weekend, ceilalţi în timpul săptămânii”, a declarat Dan Barna, potrivit News.ro.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Vicepremierul Dan Barna (USR PLUS): Persoanele vaccinate să meargă la mall în weekend, restul, în cursul săptămânii”

Comentariile sunt închise.